Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija par neauditētajiem pusgada finanšu rezultātiem
Emitents GE Money Bank, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-07-23 16:34:26
Versijas komentārs
Teksts
2008. gada pirmo pusgadu AS „GE Money Bank” noslēdza ar neauditētajiem zaudējumiem 1,891 miljonu latu apmērā un, pamatojoties uz ievērojamām šī gada investīcijām, arī 2008. gadu kopumā neplāno noslēgt ar peļņu.
 
AS „GE Money Bank” ir ASV korporācijas General Electric (GE) uzņēmums, kas Latvijā ar šādu nosaukumu reģistrēts 2008.gada 25.aprīlī. Iepriekš šis uzņēmums darbojās ar nosaukumu AS „ Baltic Trust Bank” un GE īpašumā pārgāja 2006.gada beigās. 2007.gadā notika aktīva AS „ Baltic Trust Bank” integrācija, ieviešot bankā GE korporācijas noteiktās politikas, procedūras un labāko praksi, pārstrukturizējot uzņēmuma darbību, harmonizējot produktus un sagatavojoties zīmola maiņai.
 
2008. gada bankas akcionāru pamatuzdevums ir izveidot operacionālo un tehnoloģisko bāzi - investēt, lai nodrošinātu bankas stabilu ilgtermiņa attīstību. 2008.gadu jāvelta nozīmīgām investīcijām dažādos projektos, organizatoriskās struktūras pārveidei, filiāļu tīkla pilnveidošanai un ieguldījumiem bankas jaunajā zīmolā.
 
Notikumi, kas ietekmējuši bankas finanšu rādītājus:
-          Bankai šogad ir izveidota jauna darbības stratēģija, kas paredz fokusēties uz darbību vietējā tirgū un attiekties no darbības noteiktos segmentos, kas līdz šim bija nodrošinājuši būtisku komisijas un citu pamatdarbības ienākumu daļu. Tādēļ 2008. gada pirmā pusgada neto procentu ienākumi saglabājušies iepriekšējā līmenī, bet neto pamatdarbības ienākumi samazinājušies par 6% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu
-          Jaunās bankas nākotnes izaugsmes un attīstības pamatā ir motivēti darbinieki un efektīva organizatoriskā struktūra, tādēļ 2008.gadā liela uzmanība tiek veltīta uzņēmuma iekšējās funkcionalitātes uzlabošanai, jaunu funkciju izveidei, organizatoriskās struktūras pārveidei un investīcijām personālā. Banka ir investējusi Klientu apkalpošanas zvanu centra modernizācijā un paplašināšanā, būtiski izmainījusi riska, mārketinga un produktu attīstības struktūrvienības, kā arī citas struktūras. Kopumā šī gada pirmajos sešos mēnešos darbu uzsākuši 134 jauni darbinieki. Banka aktīvi piesaista augsta līmeņa speciālistus, un regulāri pārskata darbinieku motivācijas līmeni atbilstoši tirgus tendencēm. Šo procesu rezultātā, salīdzinājumā ar 2007. gada pirmo pusgadu personāla izmaksas pieauga par 40%, bet salīdzinājumā ar 2007. gada beigām par vidēji 15%
-          Nozīmīgākā bankas investīcija 2008. gada pirmajā pusgada laikā bija zīmola maiņa no AS „Baltic Trust Bank” uz AS „GE Money Bank” un filiāļu tīkla reorganizācija, kas turpināsies arī otrā pusgada laikā. Šo un augstākminēto darbību rezultātā administratīvās izmaksas kopumā pieaugušas par 33% salīdzinājumā ar 2007. gada pirmo pusgadu.
-          Lai sasniegtu uzstādītos mērķus un attīstības plānus Latvijā, lielu nozīmi AS „GE Money Bank” pievērš stabilas un perspektīvas klientu bāzes izveidošanai, kas nodrošinās turpmāko bankas attīstību. Salīdzinājumā ar 2007. gada beigām klientu skaits ir pieaudzis par 7%.
-          Nozīmīgākā ietekme uz finanšu rādītājiem 2008. gada pirmajā pusgadā bija uzkrājumu veidošana kredītportfelim. Ņemot vērā patreizējo ekonomisko situāciju Latvijā, banka ļoti pārdomāti un apzināti veido lielus uzkrājumus kredītportfelim. Rūpīgi izvērtējot potenciālos nākotnes riskus, banka samazinājusi kredītportfeli, kas īstermiņā radīja zaudējumus, lai pasargātu banku no potenciāli lielākiem nākotnes zaudējumiem. AS „GE Money Bank” saglabās aktīvo uzkrājumu veidošanas politiku arī turpmāk.
 
Neskatoties uz to, ka 2008. gadu banka neprognozē noslēgt ar peļņu, AS „GE Money Bank” ir ļoti stabila kapitāla pozīcija. Kapitāla pietiekamības rādītājs uz gada beigām tiek plānots 12% robežās, kas ir 4% virs noteiktā normatīva 8%. Turklāt AS „GE Money Bank” akcionāra GE AAA kredītreitings un sniegtais finansējums ir drošs pamats bankas stabilitātei un izaugsmei ilgtermiņā.
 
Bankas aktīvi uz 2008.gada 30.jūniju - 275,985 miljonu lati, tirgus daļa kopējos Latvijas banku aktīvos 1,2%.
Kredītos "GE Money Bank" jūnija beigās bija izsniegusi 201,622 miljonus latu, noguldījumos piesaistījusi 219,841 miljonu latu. "GE Money Bank" kapitāla un rezervju apjoms 30.jūnijā bija 32,563 miljoni latu.
 
Tija Ezeriņa
GE Money Bank Preses sekretāre,
Tel. +371 67110448, Mob.tel., +371 27876080, e-pasts tija.ezerina@ge.com
Pielikumi