Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“OlainFarm” saņem balvu kā visstraujāk augošais biržā kotētais uzņēmums Latvijā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-10-16 17:24:32
Versijas komentārs
Teksts

 “OlainFarm” saņem balvu kā visstraujāk augošais biržā kotētais uzņēmums Latvijā

 

AS “OlainFarm” šodien "Nacionālā kapitāla balvas" ceremonijā saņēma speciālbalvu kā visstraujāk augošais biržā kotētais uzņēmums Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 sarakstā. AS “OlainFarm” šogad ir 15. vērtīgākais uzņēmums Latvijā, tā biznesa vērtība gada laikā ir pieaugusi par 58%.

“Uzņēmuma vērtības pieaugums atspoguļo prasmīgu un sekmīgu komandas darbu vairāku gadu garumā. Tas veidojas no daudzu lēmumu kopsummas. Pērn “OlainFarm” akciju cena Rīgas biržā pieauga par 50%. Šī sekmīgā attīstība un pieaugums ļāva mums dividendēs akcionāriem izmaksāt 1,5 miljonu latu. Pēdējos gados mēs aktīvi informējam investorus par uzņēmuma rezultātiem, vebināros dalāmies ar sasniegto un plāniem. Mēs turpināsim attīstīt šīs un citas iniciatīvas, lai saglabātu un vēl vairāk uzlabotu investoru attiecību līmeni,” piebilst Salvis Lapiņš, AS “OlainFarm” valdes loceklis.

 

"Uzņēmums ar vērienīgu un mērķtiecīgu darbu ir sasniedzis izcilus rezultātus. “OlainFarm” ir pagājušā gada tirgotākais uzņēmums starp Rīgas biržas akciju emitentiem, turklāt tam bija lielākais akciju cenu pieaugums starp Rīgas biržas Oficiālā saraksta akciju emitentiem," uzsver Daiga Auziņa-Melalksne, “NASDAQ OMX Riga” valdes priekšsēdētāja. "”OlainFarm” ir augsts biržas vērtētais uzņēmuma pārvaldības koeficients. Kā biržas uzņēmums tas regulāri atklāj finanšu informāciju un darbojas pastiprinātas investoru, mediju un sabiedrības uzraudzības apstākļos," uzskata biržas vadītāja.

 

AS “OlainFarm” biznesa vērtība šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugusi par 58% - no 90,7 miljoniem latu (129,05 miljoniem eiro) 2012.gadā uz 143,6 miljoniem latu (204,3 miljoniem eiro) 2013.gadā. Tas ir nodrošinājis AS „OlainFarm” kāpumu Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā par 9 vietām – no 24.vietas pērn uz 15.vietu šogad.

Pērn “Nacionālās kapitāla balvas” ceremonijā AS “OlainFarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins no Valsts prezidenta Andra Bērziņa saņēma speciālbalvu par iespaidīgu uzņēmuma izaugsmi un vērtības pieaugumu, kas sasniegts veiksmīgi iekarojot eksporta tirgus.

101 vērtīgākā Latvijas uzņēmuma topu jau astoto gadu izdod žurnāls “Kapitāls”, tā uzvarētāji un dalībnieki tiek godināti “Nacionālā kapitāla balvas” ceremonijā.  Vērtīgāko Latvijas uzņēmumu tops tiek veidots sadarbībā ar biržu "NASDAQ OMX Riga" un neatkarīgo investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju kompāniju "Prudentia", kā arī uzņēmumu "Lursoft IT".


AS „OlainFarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „OlainFarm“ produkcija tiek eksportēta uz 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „OlainFarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv

 

 

Pielikumi