Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” saņem Krievijas ГОСТ ISO 9001-2011 sertifikātu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-09-16 11:01:13
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka uzņēmuma vadības sistēma ir saņēmusi Krievijas ГОСТ ISO 9001-2011 sertifikātu, kas pēc savas būtības ir LVS EN ISO 9001 standarta analogs.

AAS „Viskrievijas zinātniski–pētnieciskais sertifikācijas institūts” (ОАО «ВНИИС») veiktais kvalitātes vadības sistēmas audits saskaņā ar ГОСТ ISO 9001-2011 standarta prasībām noritēja divos posmos. Pirmajā posmā Krievijas auditoriem pārbaudei tikai nosūtīti 20 dažādi reglamentējošie dokumenti. Pēc šīs dokumentācijas atbilstības atzinuma otrajā posmā inspekcija notika uz vietas uzņēmumā. Divu dienu laikā tika pārbaudīti visi kvalitātes nodrošināšanas, kvalitātes kontroles un personāla vadības procesi. Liela uzmanība tika pievērsta kvalitātes vadība sistēmai aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu ražotnēs, kā arī jaunu produktu pētniecības un izstrādes procesiem izstrādes laboratorijās. Tāpat audita laikā tika pārbaudīta arī loģistikas procesu organizācija un uzņēmuma modernizācijas projektu vadība.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Mūsdienu plašajā piedāvājuma klāstā produktam ir jāatbilst augstām kvalitātes prasībām. Zāļu ražošanā kvalitāte ir īpaši nozīmīga, jo tā nes atbildību par pacientu drošību un veselību. Krievija ir galvenā „Grindeks” produkcijas eksporta valsts, un tas divkāršo mūsu prieku par sasniegto – esam gandarīti par „Grindeks” kvalitātes vadības sistēmas atzinīgo novērtējumu un saņemto Krievijas ГОСТ ISO 9001-2011 sertifikātu!”

Pozitīvais auditoru atzinums un saņemtais ГОСТ ISO 9001-2011 sertifikāts ļaus paātrināt muitas deklarēšanas procesus un samazināt muitas deklarēšanas izmaksas „Grindeks” produktu ievešanai Krievijā. Gada laikā muitas deklarēšanas izmaksas Krievijā varētu samazināties par vismaz 50 000 eiro.

2012. gadā „Grindeks” eksports uz Krieviju veidoja 55,5% no kopējā apgrozījuma jeb 65,3 milj. eiro.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 24 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 55 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā 45,6 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Skandinaviska Enskilda Banken” (nominālturētājs) – 10,02%, „Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 8,84%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv 

 

Pielikumi