Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“OlainFarm” šī gada pirmajā pusgadā sasniedz jaunus peļņas un apgrozījuma rekordus
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-08-30 20:05:52
Versijas komentārs
Teksts

 “OlainFarm” šī gada pirmajā pusgadā sasniedz jaunus peļņas un apgrozījuma rekordus

 

AS "OlainFarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2013.gada pirmo pusgadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 24,3 miljoni latu (34,6 miljoni eiro). Tas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Līdz ar to 2013.gada pirmais pusgads ir apgrozījuma ziņā veiksmīgākais AS “OlainFarm” vēsturē.

 

"Šī gada pirmajā pusgadā “OlainFarm” ir izdevies sasniegt kārtējo realizācijas rekordu. Šo uzrāvienu plānojam noturēt un kāpināt, jo sezonalitātes ietekmē farmācijas nozarē vēsturiski otrais pusgads ir sekmīgākais. Stratēģiski turpināsim attīstīt iesāktos virzenus - ieviesīsim jaunus produktus, apgūsim un nostiprināsim mūsu medikamentu klātbūtni tirgos. Tam palīdzēs  ciešāka sadarbība ar citiem ražotājiem produkcijas izplatīšanai NVS un citās valstīs. Vienlaikus paplašināsim “Latvijas aptieku” tīklu un aktīvāk  iesaistīsimies medicīnisko ierīču un uztura bagātinātāju apakšsegmentā, kas  “OlainFarm” ir pieejams pēc “Silvanols” akciju iegādes," stāsta Valērijs Maligins, AS "OlainFarm" valdes priekšsēdētājs.|

 

AS “OlainFarm” peļņa pēc nodokļu nomaksas šajā laikā bija 3,63 miljoni latu (5,16 miljoni eiro). Īpaši sekmīgs un līdz ar to arī ienesīgākais uzņēmuma vēsturē ir bijis 2013.gada 2.ceturksnis, kurā koncerna peļņa sasniedza 1,68 miljonus latu (2,39 miljonus eiro), kas ir par gandrīz 30% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

 

2013.gada pirmajā pusgadā ir pabeigta 18 AS “OlainFarm” produktu reģistrācija 7 valstīs, kā arī uzsākti reģistrācijas procesi Turcijā un Mongolijā. Tāpat norit darbs pie vairāku jaunu zāļu formu izstrādes un tiek īstenoti Kapikor (Olvazol) injekciju formas klīniskie pētījumi.

 

AS “OlainFarm” 2013.gada maijā tiks piešķirta uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaide par atbalstāmo investīciju projekta “Jaunu produktu ieviešana ražošanā un AS “OlainFarm” eksportspējas palielināšana” gaitā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Piemērotā UIN atlaide plānota 5,21 miljona latu apmērā.

 

Šī gada pirmajā pusgadā AS “OlainFarm” iegādājusies 70,88% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA “Silvanols” akciju, tādējādi kļūstot par SIA “Silvanols” kontrolpaketes turētāju.

 

Realizācijas apjomi turpināja pieaugt visos uzņēmuma galvenajos noieta tirgos, izņemot Ukrainu, kur tā samazinājās par 63%, salīdzinot ar 2012.gada pirmo pusgadu. Tas skaidrojams ar to, ka AS “OlainFarm” pastiprināti nosūtīja produktus Ukrainai 2012.gada 4.ceturksnī, līdz ar ko realizācijas apjomi Ukrainā bija mazāki nekā ierasts. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2013.gada pirmajā pusgadā tika sasniegts Nīderlandē, kur realizācijas apjoms pieauga par 1982%. Kanādā tas ir gandrīz trīskāršojies, bet Baltkrievijā pieaudzis par 33%, Latvijā par 32% un Krievijā par 26%. AS "OlainFarm" lielākie noieta tirgi 2013.gada pirmajā pusgadā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Lielbritānija.

 

AS “OlainFarm” akcionāru pilnsapulce 2013. gada 29. aprīlī apstiprināja koncerna darbības plānu. Koncerna apgrozījums 2013. gadā tiek plānots 59 miljonu latu (84 miljoni eiro) apmērā, bet tīrā peļņa 11,5 miljonu latu (16,4 miljonu eiro) apmērā. Saskaņā ar neauditētajiem  2013.gada 6 mēnešu finanšu rādītājiem, gada realizācijas plāns ir izpildīts par 41%, bet gada peļņas prognoze par 32%.


AS „OlainFarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „OlainFarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „OlainFarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +3712644887;

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

Pielikumi
Olainfarm_II_cet_2013 consolidated LV.pdf (1197.07 kB)