Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Latvijas balzams” peļņa pirmajā pusgadā pieaug par trešdaļu
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-08-23 11:42:16
Versijas komentārs
Teksts

 

 Šī gada pirmajā pusgadā Baltijas lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” (LB) neauditētā peļņa ir sasniegusi 1.4 miljonus latu, kas ir par 30% vairāk nekā 2012.gada attiecīgajā periodā. Finanšu rezultātu pieaugums ir sasniegts pateicoties mērķtiecīgai eksporta programmas izpildei stratēģiskajos tirgos un produktu portfeļa attīstībai. Uzņēmuma neauditētais apgrozījums pusgadā ir 32.5 miljoni latu, kas ir par 2.6% vairāk nekā pērn pārskata periodā.

 “Sasniegtais ir mērķtiecīga darba rezultāts. Mēs ražojam vairāk nekā simts dzērienu zīmolus, balstoties uz vietējā un eksporta tirgu pieprasījumu. Šo produktu kvalitāti un meistaru izcilību apliecina arī panākumi starptautiskos konkursos - šogad ar izcilību Londonā un Losandželosā ir novērtēti: kafijas liķieris “Moka”, “Rīgas Melnais balzams” un degvīns “Riga Black Vodka”, kas sekmīgi konkurē gan pašmājās, gan eksporta tirgos,” pirmo sešu mēnešu panākumus vērtē LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš - Āboliņš.

 2013. gada pirmajā pusgadā galvenie eksporta virzieni ir bijuši Baltijas valstis, Krievija, Vācija un Skandināvija, paralēli apgūstot jaunus tirgus kā, piemēram, Ķīna. Ievērojamākais pārdošanas apjoma pieaugums sasniegts Krievijā un Latvijas beznodokļu zonā.

 Pirmajā pusgadā AS “Latvijas balzams”, kā viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem, valsts budžetā nodokļos ieskaitījis 21.4 miljonus latu, tajā skaitā 15.9 milj. latu kā akcīzes nodokli.

 “Otrajā pusgadā turpināsim darbu pie produktu portfeļa pilnveidošanas vietējam un eksporta tirgus pieprasījumam. Esam izvirzījuši sev ambiciozus mērķus eksporta apjoma palielināšanai Krievijā, noslēdzot sadarbības līgumu ar Krievijas alkohola tirgus līderi. Lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti un optimizētu loģistikas izmaksas, turpināsim investēt  inovatīvu un videi draudzīgu risinājumu ieviešanā,” plāno Guntis Āboltiņš - Āboliņš.

 Uzņēmums ir apliecinājis mērķtiecīgu sadarbību un atklātu komunikāciju ar saviem klientiem, piegādātājiem, sadarbības partneriem un iedzīvotājiem, pakāpjoties ikgadējā Reputācijas TOPa vērtējumā un ierindojoties godpilnajā 15. vietā starp 100 uzņēmumiem ar labāko reputāciju valstī, kā arī iekļuvis 25 labāko Latvijas eksportētāju vidū pēc kustības “The Red Jackets” veiktā pētījuma rezultātu apkopojuma.


Papildu informācija:

Dana Hasana

AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 67011711

Mob.:+371 26355895

E-pasts: dana.hasana@lb.lv

www.lb.lv


 Par AS “Latvijas Balzams”

 AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmums pārstāv 24% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ar vairāk nekā 100 produktu nosaukumiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā.

 AS “Latvijas balzams” nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis. Tā lielākais lepnums, „Rīgas Melnais balzams”, ir viens no vissenākajiem alkoholisko dzērienu zīmoliem Eiropā ar pirmsākumu jau 1752. gadā. Uzņēmumam Rīgā pieder dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu, kā arī stipro alkoholisko dzērienu ražotne, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienus.

 AS “Latvijas balzams”  ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā. Uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta saskaņā ar ISO standartiem. Produkcijas augsto kvalitāti apliecina ne tikai simtiem apbalvojumu dažādos pašmāju un starptautiskos konkursos gūtie kvalitātes sertifikāti, bet arī gadu desmitos iemantotā patērētāju uzticība. Ražošanā ieviesti starptautiski kvalitātes standarti, tie piemēroti arī izejvielu iepirkumam, iepakojumam, darba kultūrai.

 2013. gada maijā AS “Latvijas balzams” ieguva sudraba medaļu Ilgtspējas indeksā, uzlabojot savu kopējo sniegumu salīdzinot ar 2012. gadu, kas apliecina mērķtiecīgu darbu uzņēmuma iekšējo procesu efektivizācijā un risku vadībā.

Pielikumi