Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Reverta" padome ievēl priekšsēdētāju
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-08-01 15:29:48
Versijas komentārs
Teksts


AS Reverta padome šodien, 1. augustā,  ievēlēja uzņēmuma padomes vadību, par padomes priekšsēdētāju atkārtoti ieceļot tās līdzšinējo priekšsēdētāju Maiklu Borku (Michael Joseph Bourke). Par padomes priekšsēdētāja vietnieku ir kļuvis padomes loceklis Kaspars Āboliņš, savukārt Meri Elena Kolinsa (Mary Ellen Collins) un Andris Ozoliņš pildīs padomes locekļu pienākumus.
“Nākamajos trīs gados jaunievēlētā padome turpinās iesākto darbu pie kredītu restrukturizācijas un parādu piedziņas, izmantojot juridiskos procesus un tiesas. Līdz šim atgūto līdzekļu apjoms - 450 miljoni eiro - liecina, ka mūsu darbības stratēģija un lēmumi ir bijuši pareizi,” uzsver padomes priekšsēdētājs Maikls Borks. „Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu mums līdz 2017. gada beigām ir jāspēj valstij atmaksāt iespējami lielāki naudas līdzekļi, un tas ir tiešām liels izaicinājums gan uzņēmuma vadībai, gan darbiniekiem,” norāda Maikls Borks.
Kā jau ziņots, Reverta padome tika pārvēlēta šā gada 26. jūlijā notikušajā ārkārtas akcionāru sapulcē, tā kā 2010. gada 1. augustā ievēlētajai padomei beidzās pilnvaru termiņš. Akcionāru sapulce padomē pārvēlēja līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Maiklu Borku un Meri Elenu Kolinsu, un no jauna ievēlēja divus padomes locekļus – Kasparu Āboliņu un Andri Ozoliņu.  Abi jaunievēlētie padomes locekļi ir guvuši ievērojamu pieredzi finanšu sektorā: Kaspars Āboliņš strādājot Valsts kases pārvaldnieka un Ziemeļu Investīciju bankas direktoru valdes locekļa amatā, savukārt Andris Ozoliņš vairāk nekā 13 gadus darbojoties DNB bankā, no tiem astoņus gadus ieņemot bankas prezidenta amatu, vadot Latvijas Komercbanku Asociāciju un sniedzot konsultācijas finanšu jomā.  
Saskaņā ar Reverta statūtiem padome tiek ievēlēta uz trīs gadiem.
 

Papildus informācijai:
AS Reverta ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Pašlaik tās nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 1000 īpašumu vienību. Reverta parādu portfelis ir sadalīts starp Baltijas un NVS valstīm (lielākoties Krievijā), savukārt 60% no parādiem tiek atgūti Latvijā.
 

Lai uzzinātu par AS Reverta vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi