Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Ventspils nafta” koncernu vadīs Roberts Kirkups
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-07-26 11:01:20
Versijas komentārs
Teksts

Septembrī AS “Ventspils nafta” valdes priekšsēdētāju Saimonu Bodiju (Simon Boddy) nomainīs Roberts Kirkups (Robert Kirkup). Šādi lēmusi “Ventspils nafta” padome, un pārmaiņas juridiski stājas spēkā no 2013. gada 1. septembra. Roberts Kirkups nomainīs Saimonu Bodiju visu “Ventspils nafta” meitasuzņēmumu padomēs.

“Ar gandarījumu paziņojam, ka Roberts Kirkups piekritis vadīt “Ventspils nafta” koncernu. Viņa iepriekšējā darba pieredze, vadot kompānijas “Vitol” cukura globālās tirdzniecības grupu ar darbiniekiem 3 kontinentos 5 dažādās vietās, nepārprotami liecina viņa profesionalitāti un vadītāja prasmēm. “Vitol”, nozīmējot Robertu Kirkupu par „Ventspils nafta” vadītāju, turpina demonstrēt, ka kompānijai ir ilgtermiņa nolūki attiecībā uz tās investīcijām Latvijā, kas ir ļoti svarīga un neatņemama mūsu biznesa sastāvdaļa. Ņemot vērā mūsu investīcijas, līgumsaistības un produktu plūsmu, mums Latvijā pastāvīgi uz spēles ir likti ļoti būtiski ieguldījumi”, skaidro „Vitol Group”, pasaulē lielākā energoresursu tirgotāja vadītājs un prezidents Ians Teilors (Ian Taylor).

“Es ar patiesu prieku uzņemos pildīt šo amatu uzņēmumā „Ventspils nafta”. Pēdējo trīs gadu laikā VN koncerns piedzīvojis milzīgu izaugsmi korporatīvās pārvaldības ziņā, un uzņēmējdarbība ir būtiski nostiprinājusies. Mans uzdevums būs šo koncernu pacelt vēl augstākā izcilības līmenī un tālāk attīstīt biznesu, izstrādājot mūsu ilgtermiņa stratēģiju”, stāsta Roberts Kirkups.

Pēc tam, kad būs beidzis darbu Rīgā, Saimons Bodijs ieņems „Vitol” Dubajas biroja vadītāja amatu Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir pasaulē ceturtais lielākais jēlnaftas eksportētājs. Viņš bija „Ventspils nafta” valdes priekšsēdētājs vairāk nekā trīs gadus. Bodijam ir vairāk nekā 30 gadu ilga pieredze naftas biznesā, ieņemot vadošus amatus tirdzniecībā, pārstrādes rūpnīcu apgādē un ekonomikā. No 2006. līdz 2008. gadam viņš bijis galvenais pārstāvis „Vitol” Maskavas birojā.

“Šie manā profesionālajā karjerā bijuši visinteresantākie un sarežģītākie gadi – novadīt „Ventspils nafta” koncernu no tranzīta kariem un juridiskiem cīniņiem, kuri 2010. gadā paralizēja un izlaupīja „Latvijas kuģniecību”, līdz izcilībai korporatīvajā pārvaldībā, kā to šā gada sākumā atzinušas NASDAQ OMX biržas Baltijas valstīs, piešķirot mums balvu par straujāko progresu investoru attiecību uzlabošanā. Līdz starptautisko standartu līmenim uzlabojusies arī caurskatāmība un biznesa procesi, un es novēlu Robertam Kirkupam visu to labāko, turpinot šo tendenci,” saka Saimons Bodijs.

 

Fotogrāfijas ar Robertu Kirkupu mediju vajadzībām pieejamas šeit:

 

http://www.vnafta.lv/lv/aktualitates/ventspils-nafta/-ventspils-nafta-koncernu-vadis-roberts-kirkups/

 

Par AS „Ventspils nafta”

AS „Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS „Ventspils nafta” pieder 51% SIA „Ventspils nafta termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

 

Ilze Nagla

Sabiedrisko attiecību vadītāja

AS “Ventspils nafta”

Tel.: 29267454, 67715914

E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv

Pielikumi