Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” komentārs par 17.07.2013 „Dienas Biznesa” publicēto informāciju
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-07-17 13:17:24
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvenergo”, atsaucoties uz 17.jūlijā „Dienas Biznesā publicēto” rakstu par Latvenergo finanšu datiem, informē, ka atbilstoši revidētajiem 2012.gada finanšu pārskatiem, Latvenergo koncerna aizņēmumi bija 595,2 miljonu latu apmērā ar pašu kapitālu 1 410,5 miljoni latu un kopējiem aktīviem 2 472,3 miljoni latu. Tādējādi Latvenergo koncernam ir ievērojams pašu kapitāla pārsvars pār aizņemto finansējumu, jo aprēķinātais kapitāla rādītājs ir 57%, savukārt aizņēmumu un pašu kapitāla attiecības rādītājs ir 0,4, kas liecina par nozarei atbilstošu vidēju aizņēmumu līmeni un nozarei atbilstošu stabilu kapitāla struktūru.

Atbilstoši Starptautiskajiem finanšu pārskatu sagatavošanas standartiem (SFPS), aktīvi bilancē tiek atzīti to patiesajā vērtībā, līdz ar to nepieciešama regulāra pamatlīdzekļu pārvērtēšana. Latvenergo koncerns veic aktīvu (pamatlīdzekļu) pārvērtēšanu ar pietiekamu regularitāti, ko veic neatkarīgi licenzēti eksperti, bet ne retāk kā reizi 5 gados, lai pārvērtēšanai pakļauto pamatlīdzekļu bilances uzskaites vērtība būtiski neatšķirtos no to patiesās vērtības.

Saskaņā ar Latvenergo koncerna 2012. gada finanšu rezultātiem koncerna ieņēmumi bija 751,0 miljoni latu, EBITDA* – 171,8 miljoni latu, pārskata gada peļņa – 35,7 miljoni latu. Latvenergo koncerna ieņēmumi 2012. gadā pārsniedza 1 miljarda eiro atzīmi un ir par 10% lielāki nekā 2011. gadā.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra „Moody's Investors Service” 2013.gada sākumā saglabāja stabilu AS “Latvenergo” kredītreitingu - Baa3, kas liecina par Latvenergo koncerna stabilu finanšu situāciju un zemu kredītrisku. Turklāt starptautiskā kredītreitinga aģentūra ir norādījusi, ka uzņēmumam ir mērens aizņēmumu līmenis uzņēmuma bilancē.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv/investors

Par Latvenergo:

Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes komersants Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu un tirdzniecību, elektroenerģijas sadales nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšanu. Latvenergo ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektronenerģijas ražošana un tirdzniecība, siltumenerģijas ražošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšana), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), „Elektrum Eesti” OÜ (elektroenerģijas tirdzniecība Igaunijā), „Elektrum Lietuva” UAB (elektroenerģijas tirdzniecība Lietuvā) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, elektronenerģijas ražošana), kā arī „Elektrum Eesti” OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija”.

* EBITDA rādītājs ir aprēķināts kā ieņēmumi pirms procentu izmaksām, nodokļiem un nolietojuma atskaitījumiem.

Pielikumi