Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu
Emitents Grobiņa, AS (48510000IDXLJ5T57214)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-07-10 10:29:18
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 27.06.2013. pieņēma lēmumu Nr. 152 ''Par personas, kam bija netieša veida līdzdalība AS ''Grobiņa'', Artūra Štrausa Finanšu instrumentu tirgus likuma 61.1 panta otrās daļas pārkāpumu'', ar kuru nolemts izteikt brīdinājumu Artūram Štrausam par Finanšu instrumentu tirgus likuma (turpmāk – FITL) 61.1 panta otrās daļas pārkāpumu.

AS "Grobiņa" akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū – biržas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā. Tādējādi minētajai akciju sabiedrībai, tās akcionāriem un personām, kuras nozīmīgu līdzdalību iegūst vai zaudē netiešā veidā, ir jāievēro FITL prasības obligātās informācijas atklāšanā. Veicot uzraudzības funkcijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisija konstatēja, ka Artūrs Štrauss kā persona, kurai bija netieša veida nozīmīga līdzdalība AS "Grobiņa", nav savlaicīgi paziņojis par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu.

Artūram Štrausam bija netieša veida nozīmīga līdzdalība AS "Grobiņa" ar SIA ''Finsol'' (laikā, kad SIA ''Finsol'' ieguva nozīmīgu līdzdalību AS ''Grobiņa'', sabiedrības nosaukums bija SIA ''FinSol''; laikā no 21.08.2012. līdz 08.05.2013. – SIA ''Invex Fondi'') starpniecību.

22.08.2012. persona, kurai bija tieša veida nozīmīga līdzdalība AS ''Grobiņa'' - SIA ''Finsol'' atsavināja tai tiešā veidā piederošās 206,366 AS "Grobiņa" akcijas, tādējādi samazinot savu nozīmīgu tiešo līdzdalību no 41.27% līdz 0%. Tādējādi arī Artūram Štrausam iestājās pienākums iesniegt paziņojumu par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu.

Ņemot vērā, ka Artūrs Štrauss, kuram ar minētās kontrolētās komercsabiedrības starpniecību bija netieša veida līdzdalība AS ''Grobiņa'' 41.27% apmērā, FITL noteiktajā termiņā nepaziņoja par netiešas nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēma lēmumu izteikt brīdinājumu Artūram Štrausam par FITL 61.1 panta otrās daļas pārkāpumu.

Artūra Štrausa paziņojums, saistībā ar kuru ir pieņemts Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā publicēts 23.11.2012. (saite uz paziņojumu: https://www.oricgs.lv/eri/GRZ1R/8601/).

Lēmuma apliecinātu kopiju personas var saņemt, ar iesniegumu vēršoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, Kungu ielā 1, Rīgā, LV -1050.

Pielikumi