Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
OlainFarm kļūst par Silvanols kontrolpaketes turētāju
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-06-05 09:31:49
Versijas komentārs
Teksts

 Olaine, 2013.gada 4.jūnijā

 

OlainFarm kļūst par Silvanols kontrolpaketes turētāju

 

AS “OlainFarm” iegādājusies vēl 23,37% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA “Silvanols” akciju, tādējādi kļūstot par SIA “Silvaonls” kontrolpaketes turētāju. Līdz šim AS “OlainFarm” jau piederēja 47,51% uzņēmuma akciju.

 

“Silvanols akciju iegāde ir viens no veidiem, kā OlainFarm turpina nostiprināt un paplašināt medikamentu ražošanu. Mēs redzam spēcīgu izaugsmes potenciālu, apvienojot abu uzņēmumu zināšanas, pieredzi un eksporta iespējas, kā arī veidojot un attīstot kopīgus projektus, saka Salvis Lapiņš, AS “OlainFarm” valdes loceklis.

 

AS “OlainFarm” šobrīd pieder 70,88% uzņēmuma kapitāldaļu, uzņēmuma “Silvanols” līdzīpašniecei Ievai Leimanei – 15,41%, Agrim Aucem - 10,39% un Sandrai Ivanovai 3,31% SIA “Silvanols” kapitāldaļu.

 

2012.gadā SIA „Silvanols” strādāja ar 1,913 miljonu latu apgrozījumu un guva 136 tūkstošu latu peļņu.

 

AS "OlainFarm" konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gadā liecina, ka koncerns ir uzstādījis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 9,75 miljonus latu (13,88 miljoni eiro). Tas ir par 41% vairāk nekā 2011.gadā, kad AS "OlainFarm" peļņa bija 6,91 miljons latu (9,84 miljoni eiro).

 

 

 


AS „OlainFarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „OlainFarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

SIA "Silvanols" ir viens no straujāk augošajiem Latvijas zāļu ražotājiem. SIA "Silvanols" savā darbībā izmanto mūsdienīgas starptautiskās prakses tehnoloģijas. Uzņēmuma produktu portfeli veido unikāls oriģinālproduktu klāsts - bezrecepšu medikamenti, medicīnas preces, uztura bagātināji - kopumā vairāk kā 70 dažādu oriģinālproduktu. Lielākais uzņēmuma lepnums ir oriģinālprodukti - tirgus līderis Faringo Spray®, uz dabīgas ūdenī šķīstošas pamatnes veidots pretiesnu gēls - Rinogēls® un 7 dažādu ārstniecības augu komplekss nomierinošs līdzeklis - Relaxen®. Šobrīd uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Rumāniju, Čehiju, Ungāriju, Baltkrieviju, Kazahiju, Slovākiju, Armēniju

 

 Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „OlainFarm“ un SIA “Silvanols” valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873,

e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv

 

Pielikumi