Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SAF Tehnika konsolidētais starpziņojums par 2012./2013 . finanšu gada 3. ceturksni (no 2012. gada 1. jūlija līdz 2013. gada 31.martam)
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-05-08 17:05:31
Versijas komentārs
Teksts

SAF Tehnika (turpmāk Grupa) 2012./13. finanšu gada trešā ceturkšņa Grupas neauditētais neto apgrozījums bija 2,57 miljoni LVL (3,66 miljoni EUR), kas ir par 20% vairāk nekā pagajušā finanšu gada trešajā ceturksnī. Salīdzinot ar tekošā finanšu gada iepriekšējo ceturksni (Q2 FY 2012/13), pārdošanas rezultāti palika tajā pašā līmenī, samazinoties tikai par 4%. Grupa sasniedza finansiālos rezultātus, turpinot darbu pie esošajiem projektiem, kā arī piesaistot jaunus uzņēmumus stratēģiskajos tirgos.
Eiropas, NVS reģions saglabāja stabilus ieņēmumu apjomus un uzrādīja 8% pieaugumu, salīdzinot ar 2012./13. finanšu gada otro ceturksni, vienlaikus ievērojami augot (par 20%) salīdzinājumā ar pagājušā finanšu gada attiecīgo laika posmu.
Sakarā ar zemāko aktivitāti esošajos projektos un politisko nestabilitāti tirgos, kur Grupa īsteno savu darbību, ieņēmumu apjoms no Āzijas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona kopš šī finanšu gada iepriekšējā atskaites ceturkšņa samazainājās par 31% jeb 0,2 miljoniem LVL (0,29 miljoniem EUR), tajā pat laikā arī piedzīvojot ieņēmumu kritumu par 38% gada laikā. Tā rezultātā reģiona apgrozījums sastādīja tikai 18% no kopējiem atskaites kvartāla ieņēmumiem atšķirībā no 34% pagājušā gada attiecīgajā atskaites ceturksnī.
Amerikas reģions, kas jau iepriekš nostiprināja savu stratēģisko pozīciju, turpināja pieaugt gan CFIP Lumina produktu realizācijā, gan FreeMile produktu līnijas attīstībā, kopā ieņēmumiem pieaugot par 36% jeb 0,3 miljoniem LVL (0,43 miljoniem EUR) pret tekošā finanšu gada iepriekšējo ceturksni. Tā rezultātā reģiona apgrozījums noturēja 42% daļu no kopējā Grupas atskaites ceturkšņa apgrozījuma.
Grupai izdevās samazināt bezcerīgu parādu uzkrājumu apjomus, kā arī Grupa guva finansiālo peļņu no izdevīgas USD pret LVL valūtas kursa likmes, pozitīvi veicinot atskaites ceturkšņa ienākumus
Grupa 2012./13. gada trešo ceturksni Grupa noslēdza ar 270 tūkstošu LVL (384 tūkstošu EUR) lielu peļņu, kas ir par 245 tūkstošiem LVL (349 tūkstošiem EUR) vairāk, salīdzinot ar iepriekšējā finanšu gada attiecīgo ceturksni.
Grupas uzmanības centrā vienmēr ir bijusi klientu un tirgus prasību apmierināšana. Sekojot plašai izpētes un izstrādes aktivitātei, Grupa gatavojas tirgū palaist pirmos produktus no nākamās paaudzes produktu līnijas, atbalstot paplašināto funkcionalitāti atbilstoši daudzām Grupas esošo un potenciālo klientu prasībām. Līdz gada beigām Grupa plāno pilnībā nodot jaunās produktu līnijas produktu modeļus.
Grupa turpinās fokusēties uz stratēģiskām tirgus nišām, piedāvājot esošos un jaunus produktus, specifiskiem klientiem pielāgotus risinājumus, kā arī veicinās jaunas produktu līnijas palaišanu tirgū. Turklāt Grupa turpinās attīstīt tīklu vadības pakalpojumu sniegšanu.
Grupa ir finansiāli stabila un saglabā pozitīvu prognozi nākamajiem darbības periodiem. Sakarā ar sīviem konkurences apstākļiem tirgū un atkarību no klientu un tirgus aktivitātēm, Grupas valde pagaidām atturas izteikt jebkādas prognozes par nākotnes pārdošanas apjomiem un finanšu rezultātiem.

Papildus informācija:
Aira Loite
Valdes locekle, Rīkotājdirektore
Tālrunis: +371 67046833
E-pasts: Aira Loite
 

Pielikumi
9M FY12_13_SAF_results LV.pdf (635.43 kB)