Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
OlainFarm saņems UIN atlaidi 5,21 miljona latu apmērā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-05-08 08:54:48
Versijas komentārs
Teksts

 Olaine, 2013.gada 7.maijā

 

OlainFarm saņems UIN atlaidi 5,21 miljona latu apmērā

 

AS “OlainFarm” tiks piešķirta uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaide par atbalstāmo investīciju projekta “Jaunu produktu ieviešana ražošanā un AS “OlainFarm” eksportspējas palielināšana” gaitā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Šāds lēmums tika pieņemts 7.maija Ministru kabineta sēdē, ņemot vērā Ekonomikas ministrijas izvērtējumu par investīciju projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku un konkurenci. Piemērotā UIN atlaide plānota 5,21 miljona latu apmērā.

 

“Esam gandarīti par valdības lēmumu piešķirt AS “OlainFarm” uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi. Tas būs būtisks atbalsts jaunu produktu ražošanā un noieta tirgu attīstībā.,” piebilst Salvis Lapiņš, AS “OlainFarm” valdes loceklis.

 

AS „OlainFarm” projekta Jaunu produktu ieviešana ražošanā un AS “OlainFarm” eksportspējas palielināšana” laikā plāno ieviest ražošanā jaunus produktus, vienlaikus būtiski mainot vairākus ražošanas procesus un paaugstinot esošo produktu ražošanas efektivitāti. Kopumā AS „OlainFarm” investīciju projekta ietvaros piecu gadu laikā plāno veikt ieguldījumus 22,95 miljonu latu apmērā. UIN atlaidi uzņēmums varēs piemērot pēc investīciju projekta īstenošanas.

 

AS “OlainFarm” daļu no Ekonomikas ministrijas (EM) iesniegtā projekta paredzētajiem ieguldījumiem (5,29 miljonu latu apmērā) plāno apvienot ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piešķirto Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu tiem pašiem ieguldījumiem aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas".

 

Tā kā abu atbalsta programmu normatīvie akti ļauj nodokļa atlaidi apvienot ar citas atbalsta programmas ietvaros piešķirto finansējumu tām pašām attiecināmajām izmaksām, EM iesniegtā projekta ietvaros paredzētie ieguldījumi 5,29 miljonu latu apmērā tiek apvienoti ar LIAA apstiprinātā projekta ietvaros paredzētajiem tiem pašiem ieguldījumiem.

 

Savukārt, ņemot vērā, ka LIAA AS "OlainFarm" projektam piešķirtā atbalsta intensitāte ir 35% no kopējām attiecināmajām izmaksām, kā arī to, ka uzņēmums atbilst lielas komercsabiedrības kategorijai, par vieniem un tiem pašiem ieguldījumiem 5,29 miljonu latu apmērā, kas iekļauti gan EM iesniegtajā projektā nodokļa atlaides saņemšanai, gan LIAA apstiprinātajā projektā, piemērojama nodokļa atlaide 15% apmērā. Par pārējo ieguldījumu summu - 17,65 miljoniem latu - piemērojama nodokļa atlaide 25% apmērā.


AS „OlainFarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „OlainFarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „OlainFarm“ valdes loceklis

e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv

mob. tālr. +37126448873

 

 

Pielikumi