Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
OlainFarm iegādājies 47,5% Silvanols akciju
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-05-02 10:29:10
Versijas komentārs
Teksts

 Olaine, 2013.gada 2.maijā

 

OlainFarm iegādājies 47,5% Silvanols akciju

 

AS “OlainFarm” iegādājusies 47,5% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA “Silvanols” akciju. Tuvākajā laikā plānots slēgt līgumu par vēl vairāk nekā 20% akciju iegādi. Šis darījums ļaus abiem uzņēmumiem paplašināt ražošanas virzienus, produktu portfeli, kā arī apgūt un nostiprināties arvien jaunos tirgos.

 

OlainFarm pēdējo gadu laikā ir spēcīgi investējis uzņēmuma produktu portfeļa, noieta tirgu un darbības virzienu paplašināšanā. Silvanols akciju iegāde ir vēl viens solis tuvāk OlainFarm vīzijai kļūt par vadošo gatavo zāļu un ķīmiski-farmaceitisko produktu ražotāju Baltijā, kura produkcija ir pazīstama un pieejama visā pasaulē. Mēs saredzam ievērojamu iespēju kāpināt izaugsmes jaudu, apvienojot abu uzņēmumu ekspertīzi, pieredzi un eksporta potenciālu, kā arī veidojot un attīstot kopīgus projektus, saka Salvis Lapiņš, AS “OlainFarm” valdes loceklis.

 

SIA “Silvanols” līdzīpašniece un valdes locekle Ieva Leimane norāda, ka „šis ir loģisks nākamais uzņēmuma attīstības solis. Jauna uzņēmuma dalībnieka ienākšana Silvanolā ļaus uzņēmumam  straujāk attīstīties, pilnveidot piegādes ķēžu jeb loģistikas sistēmu un, kas ir ļoti būtiski, iegūt produktu noietu jaunos ārvalstu tirgos. Es esmu pārliecināta un to parāda arī līdzšinējā Silvanola pieredze, ka mūsu produkti ir ļoti konkurētspējīgi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās.”

 

SIA “Silvanols” Valdes priekšsēdētājs Viesturs Gurtlavs uzsver, ka „notikušās izmaiņas uzņēmuma dalībnieku sastāvā veicinās jaunu zināšanu un pieredzes ieplūšanu uzņēmumā. Tas savukārt paaugstinās SIA „Silvanols” konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos”.

 

Līdz ar darījuma starp AS “OlainFarm” un SIA “Silvanols” noslēgšanu, AS “OlainFarm” valdes loceklis Salvis Lapiņš ir kļuvis arī par SIA “Silvanols valdes locekli. 

 

2012.gadā SIA „Silvanols” strādāja ar 1,993 miljonu latu apgrozījumu un guva 136 tūkstošu latu peļņu.

 

AS "OlainFarm" konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gadā liecina, ka koncerns ir uzstādījis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 9,75 miljonus latu (13,88 miljoni eiro). Tas ir par 41% vairāk nekā 2011.gadā, kad AS "OlainFarm" peļņa bija 6,91 miljons latu (9,84 miljoni eiro).

 

 

 

 


AS „OlainFarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „OlainFarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

SIA "Silvanols" ir viens no straujāk augošajiem Latvijas zāļu ražotājiem. SIA "Silvanols" savā darbībā izmanto mūsdienīgas starptautiskās prakses tehnoloģijas. Uzņēmuma produktu portfeli veido unikāls oriģinālproduktu klāsts - bezrecepšu medikamenti, medicīnas preces, uztura bagātināji - kopumā vairāk kā 70 dažādu oriģinālproduktu. Lielākais uzņēmuma lepnums ir oriģinālprodukti - tirgus līderis Faringo Spray®, uz dabīgas ūdenī šķīstošas pamatnes veidots pretiesnu gēls - Rinogēls® un 7 dažādu ārstniecības augu komplekss nomierinošs līdzeklis - Relaxen®. Šobrīd uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Rumāniju, Čehiju, Ungāriju, Baltkrieviju, Kazahiju, Slovākiju, Armēniju

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „OlainFarm“ un SIA “Silvanols” valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873,

e-pasts: slapinsh@OlainFarm.lv

Pielikumi