Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Iesniegti atšķirīgi dokumenti par AS "Latvijas kuģniecība" 27,55% akciju īpašniekiem
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-15 11:24:28
Versijas komentārs
Teksts

Iesniegti atšķirīgi dokumenti par AS Latvijas kuģniecība 27,55% akciju īpašniekiem – nav skaidrības par šo akciju patieso piederību

 
 
Publiskās akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) valde ir konstatējusi virkni neatbilstību un pretrunu dokumentos, ko iesniegušas dažādas juridiskas personas, it kā lai apliecinātu savas īpašuma tiesības uz 27,55% LK akciju. Izpētot šos savstarpēji pretrunīgos dokumentus, LK valde ir secinājusi, ka LK 27,55% akciju īpašnieki uz šo brīdi nav precīzi identificējami.
 
LK valde uzskata, ka akcionāri, kam pieder minētie 27,55% LK akciju, apzināti maldina Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), LK un citus uzņēmuma investorus, slēpjot patiesos šā akciju kapitāla īpašniekus. Par šo akcionāru darbībām, kuru rezultātā pārkāpts Finanšu instrumentu tirgus likums, LK informējusi arī FKTK, pievienojot visus tās rīcībā esošos dokumentus. Pēc LK valdes domām, manipulācijas, kas veiktas ar 27,55% LK akciju, vērstas uz šo akciju īpašuma tiesību ļaunprātīgu izmantošanu, tāpēc, ievērojot LK akcionāru un investoru interešu aizsardzības nodrošināšanas nepieciešamību, to balsstiesību izmantošana šobrīd ir nepieļaujama vairāku likuma normu pārkāpšanas un akciju reālā īpašnieka neidentificējamības dēļ.  
 
LK valdes viedoklis pamatojas uz faktu, ka 2008.gada 7.februārī LK saņēma AS International Baltic Investments Ltd (IBI) paziņojumu par būtiskas tiešas līdzdalības 27,55% apmērā jeb 55 099 352 uzrādītāja akciju iegūšanu LK, kuru parakstījis Arnis Nīcgalis. Paziņojumā norādītais būtiskas līdzdalības iegūšanas datums ir 2008.gada 4.februāris.
 
Taču jau dažas dienas vēlāk LK saņēma arī citus paziņojumus par tiešas un netiešas līdzdalības iegūšanu LK kopumā tādā pašā apmērā, kādu deklarējis IBI. Šos paziņojumus LK iesniegušas sabiedrības Ojay Limited un Eastgate Properties Limited, par attiecīgās līdzdalības iegūšanas datumu norādot to pašu 2008.gada 4.februāri, ko vienlaikus par šo pašu akciju daudzumu jau norādījusi IBI.
 
Ojay un Eastgate paziņojumus parakstījusi Ņina Gļebova. Aizdomas par fiktīvu vai cita veida manipulatīvu darījumu norisi starp IBI, Ojay un Eastgate rada fakts, ka Ņ.Gļebovas parakstītajiem paziņojumiem kā sūtītājs norādīta firma Heidelberga Audits, starp kuras īpašniekiem ir tas pats A.Nīcgalis, kurš vienlaikus ir IBI amatpersona.
  
 
Jāuzsver, ka Ojay un Eastgate ir bijušas LK akcionāres jau kopš 2002.gada, un pretēji likuma prasībām līdz šim brīdim LK no minētajām sabiedrībām nav saņēmusi paziņojumus par līdzdalības zaudēšanu.
 
Šie cits citu izslēdzošie paziņojumi apliecina, ka patlaban nav precīzi zināms, kas ir patiesais LK 27,55% akciju īpašnieks, un šādus datus nav iespējams iegūt no tiem dokumentiem, ko šo akciju īpašnieki vai to pārstāvji līdz šim ir iesnieguši LK.
 
 
 
 
Papildus informācijai:
 
Marita Ozoliņa Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. nr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi