Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LatRosTrans sasniedzis rekordaugstu rezultātu, transportējot 6,3 miljonus tonnu dīzeļdegvielas
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-02-27 09:47:58
Versijas komentārs
Teksts

SIA LatRosTrans naftas produktu transportēšanas apjoms pa cauruļvadu 2012.gadā sasniedza 6,308 miljonus tonnu, kas salīdzinājumā ar 2011.gadu ir pieaudzis par 8,92%. Aizvadītajā gadā transportētais dīzeļdegvielas apjoms bijis trešais lielākais visā Sabiedrības pastāvēšanas vēsturē kopš 1994.gada.

Aizvadītajā gadā SIA LatRosTrans EBITDA rādītājs sasniedza 5,2 miljonus latu, kas ir par 44% labāks rezultāts nekā gadu iepriekš, un tas liecina par Sabiedrības saimnieciskās darbības rezultātu uzlabošanos. Sabiedrības apgrozījums 2012.gadā bija 12,16 miljoni latu, bet nerevidētā neto peļņa - 11,74 miljoni latu. Sabiedrība arī pārdeva no Sabiedrībai piederošā naftas cauruļvada Polocka-Ventspils izspiesto nepilno 43 tūkstošus tonnu jēlnaftas par 17,74 miljoniem latu.

2013.gadā SIA LatRosTrans plāno saglabāt transportētās dīzeļdegvielas apjomus iepriekšējā gada līmenī un strādāt ar peļņu no saimnieciskās darbības, neskaitot tādus pārējās saimnieciskās darbības ieņēmumus kā ieņēmumus no tehnoloģiskās naftas pārdošanas. Sabiedrība plāno veikt kapitālieguldījumus infrastruktūras uzlabošanā, rekonstrukcijā un modernizācijā 1,24 miljonu latu apmērā.

Par LatRosTrans
SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu cauruļvads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.
SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) – 66 kapitāla daļu %
.
 

Papildu informācijai:
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS Ventspils nafta
Tel +371-29267454, +371-67715914
Epasts ilze.nagla@vnafta.lv
 

Pielikumi