Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Maksimālas efektivitātes nodrošināšanai maina SIA Ventspils nafta termināls pārvaldes sistēmu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-07 12:19:29
Versijas komentārs
Teksts
Lai nodrošinātu maksimālu pārvaldes efektivitāti, akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrības naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmuma SIA Ventspils nafta termināls dalībnieku sapulce pieņēmusi lēmumu par izmaiņām SIA Ventspils nafta termināls pārvaldes struktūrā. Turpmāk SIA Ventspils nafta termināls uzraudzības funkcijas īstenos padome četru cilvēku sastāvā, bet saimniecisko darbību vadīs valdes loceklis, kurš vienlaikus būs uzņēmuma ģenerāldirektors.
SIA Ventspils nafta termināls padome strādās četru cilvēku sastāvā. Atbilstoši dalībnieku sapulces lēmumam par padomes priekšsēdētāju ievēlēta a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone, bet par padomes locekļiem – a/s Ventspils nafta un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieka Vitol Group pārstāvji Sems Lambroza (Sam Lambroza) un Roberts Nijsts (Robert Nijst), kā arī a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētāja vietnieks Andris Vilcmeiers.
Par SIA Ventspils nafta termināls valdes locekli un ģenerāldirektoru kļuvis Ronalds Okers (Ronald Okker), kura iepriekšējā darba pieredze ir cieši saistīta ar transporta un loģistikas nozari starptautiskā līmenī, tajā skaitā Vitol Group uzņēmumos. Pirms darba Vitol grupā R.Okers strādājis kompānijā Royal van Ommeren, kur bijis transporta un loģistikas vadītājs, Honkongas apgabala vadītājs, Roterdamas aģentūru direktors un Roterdamas pārkraušanas termināļa komercdirektors. R.Okers bijis arī Royal Vopak Durbanas termināļa Dienvidāfrikā rīkotājdirektors un Chemgas gāzes uzglabāšanas un Eiropā lielākās gāzes kuģniecības flotes uzņēmuma rīkotājdirektors Nīderlandē. Vitol ietvaros R.Okers ir Eurotank termināļu Amsterdamā un Roterdamā rīkotājdirektors.
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – starptautiskā naftas un gāzes koncerna Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
Jāatgādina, ka a/s Ventspils nafta meitas sabiedrības SIA Ventspils nafta termināls darbības rezultāti 2007.gadā, kad par uzņēmuma līdzīpašnieku kļuva starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmums, ir vairāk nekā dubultojušies, kravu pārkraušanas apjomam pirmoreiz kopš 2003.gada atkal pārsniedzot 10 miljonus tonnu. Salīdzinājumā ar 2006.gadu SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas apjoms pērn palielinājies par 133,3%, sasniedzot 13,3 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas terminālim piegādāti pa dzelzceļu, jūru un dīzeļdegvielas cauruļvadu. Arī 2008.gada sākumā terminālī vērojamas pārkraušanas pieauguma tendences, janvārī pārkrautajam naftas un naftas produktu apjomam pieaugot par 0,3 miljoniem tonnu salīdzinājumā ar 2007.gada janvāri.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
tālr. 7229793;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi