Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par prognozētajiem Latvenergo koncerna darbības rezultātiem
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-01-31 17:50:33
Versijas komentārs
Teksts

31.01.2013 Latvijas plašsaziņas līdzekļos publicētie dati par Latvenergo koncerna prognozētajiem 2012.gada darbības rādītājiem ir balstīti uz deviņu mēnešu (nerevidētiem) finanšu rezultātiem, atbilstoši kuriem koncerna 2012.gada peļņa ir tikusi aplēsta 40,4 miljonu latu apmērā.

Šobrīd tiek veikta 2012.gada Latvenergo koncerna finanšu rezultātu apkopošana un operatīvie (nerevidētie) Latvenergo koncerna darbības rādītāji par 2012.gadu tiks publiskoti 2013.gada 28.februārī Latvenergo koncerna mājas lapā - http://www.latvenergo.lv/investors.

Atbilstoši Latvenergo koncerna stratēģijā noteiktajiem virsmērķiem, kas paredz ekspansiju Baltijas elektroenerģijas tirgū, enerģijas avotu diversifikāciju un līdzsvarotu tīkla attīstību, ir apstiprināti Latvenergo koncerna 2013. gada mērķi un budžets. Būtiskākie 2013.gada Latvenergo koncerna notikumi ir sagaidāmā elektroenerģijas mazumtirdzniecības tirgus atvēršana Latvijā un TEC-2/2 projekta nodošana ekspluatācijā.

Latvenergo koncerns plāno saglabāt Baltijas elektroenerģijas tirgus līdera pozīcijas 33% apmērā, sasniedzot 824 miljonus latu lielus ieņēmumus. Latvenergo koncerna plānotā peļņa 2013.gadā ir 41,7 miljoni latu. Peļņas prognoze ir balstīta uz saražotās elektroenerģijas apjomu atbilstoši ilggadīgi vidējiem enerģijas izstrādes apjomam.

Latvenergo koncerns lielāko daļu elektroenerģijas un siltumenerģijas saražo trijās Daugavas hidroelektrostacijās un divās Rīgas termoelektrocentrālēs.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv/investors

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes komersants Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu un tirdzniecību, elektroenerģijas sadales nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšanu. Latvenergo ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektronenerģijas ražošana un tirdzniecība, siltumenerģijas ražošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšana), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), „Elektrum Eesti” OÜ (elektroenerģijas tirdzniecība Igaunijā), „Elektrum Lietuva” UAB (elektroenerģijas tirdzniecība Lietuvā) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, elektronenerģijas ražošana), kā arī „Elektrum Eesti” OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija”.

Pielikumi