Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls arī 2008.gadā turpina palielināt pārkraušanas apjomu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-06 13:07:50
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrībā naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmumā SIA Ventspils nafta termināls 2008.gada sākumā turpinās naftas un naftas produktu pārkraušanas apjoma pieauguma tendences, kas bija vērojamas visa 2007.gada laikā.
 
2008.gada janvārī SIA Ventspils nafta termināls pārkrauti vairāk nekā 1,2 miljoni tonnu naftas un naftas produktu, un tas ir par 0,3 miljoniem tonnu vairāk nekā 2007.gada janvārī. Pārkrauto kravu struktūrā šā gada pirmajā mēnesī lielāko īpatsvaru veido pa dzelzceļu un naftas produktu cauruļvadu piegādātā dīzeļdegviela – 0,9 miljonus tonnu. 0,2 miljoni tonnu no kopējā pārkraušanas apjoma ir pa dzelzceļu transportētais dažādu marku autobenzīns, bet 0,1 miljons tonnu – nafta un naftas produkti, kas piegādāti pa jūras ceļu.
 
Kravu pieauguma tendences SIA Ventspils nafta termnināls vērojamas kopš 1997.gada, par uzņēmuma līdzīpašnieku kļūstot starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmumam. 2007.gadā terminālī naftas un naftas produktu pārkraušanas apjoms palielinājās vairāk nekā divas reizes jeb par 133,3%, pirmoreiz kopš 2003.gada atkal pārsniedzot 10 miljonus tonnu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793; e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
 
Pielikumi