Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta sasniegusi 2012. gada mērķi – Valsts kasei atmaksāti 89,7 miljoni eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-01-08 10:21:01
Versijas komentārs
Teksts

AS Reverta ir pilnībā sasniegusi 2012. gadam izvirzīto mērķi, gada nogalē veicot plānoto maksājumu Valsts kasei 11,5 miljonu eiro apmērā. Atbilstoši Restrukturizācijas plānam 2012. gada laikā AS Reverta Valsts kasei ir atmaksājusi 89,7 miljonus eiro. No tiem 28,5 miljoni eiro ir novirzīti procentu maksājumos par savulaik AS Parex bankā veikto valsts ieguldījumu, bet 61,2 miljoni eiro - ieguldījuma pamatsummas atmaksai. Kopumā kopš 2010. gada 1. augusta AS Reverta Valsts kasei ir atmaksājusi 100,5 miljonus eiro, no kuriem procentu maksājumi veido 30,7 miljonus eiro, bet valsts noguldījuma pamatsummas atmaksai novirzīti 69,8 miljoni eiro. Papildus tam, 2011. gadā AS Reverta ir atmaksājusi arī valsts galvoto sindicēto kredītu 234 miljonu eiro apmērā.   
 

Vienlaicīgi ar gandarījumu un lepnumu par sasniegto, nākotnes prognozēs esam piesardzīgi. Ārējo faktoru loks, kas lielā mērā iespaido mūsu darbībās rezultātus, ir gana plašs. Kā būtiskākos var minēt ekonomisko situāciju kopumā, no kuras atkarīga ne tikai nekustamo īpašumu tirgus aktivitāte, cenu līmenis un iedzīvotāju pirkstspēja, bet arī mūsu kredītņemēju komerciālā darbība un attiecīgi viņu spēja pildīt savas kredītsaistības, izmaiņas Latvijas likumdošanā, atsevišķu likumu nepilnību novēršanas procesu un tiesu sistēmas gausums, kā arī Latvijas nodokļu maksātāju attieksme pret negodprātīgu kredītu nemaksātāju krāpnieciskajām darbībām, - bez sabiedrības atbalsta šādu shēmu  īstenošana  ir daudz sarežģītāka”, norāda AS Reverta valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.   
 

„Tomēr atsevišķas indikācijas nepārprotami norāda uz Latvijas pakāpenisku atveseļošanos no krīzes, kas pagājušā gada beigās mums ļāva ievērojami kāpināt ieņēmumus no nekustamo īpašumu pārdošanas. Kā pozitīvas izmaiņas jāatzīmē arī pieaugošā tiesībsargājošo iestāžu izpratne par fiktīvo īres līgumu problemātiku, veicot to nopietnu izvērtēšanu un atcelšanu. Vairākos gadījumos ir ierosinātas arī krimināllietas”, uzsver Kristofers Gviljams.
 

Kā jau ziņots iepriekš, atbilstoši Restrukturizācijas plānam valsts ieguldījuma pamatsummas atmaksa AS Reverta bija jāuzsāk tikai 2012. gada otrajā pusē, tomēr faktiski pirmais maksājums Valsts kasei tika pārskaitīts jau 2011. gada beigās. Vienlaikus tika veiktsī pirmais procentu maksājums, tā ievērojami apsteidzot Restrukturizācijas plānā noteikto procentu atmaksas uzsākšanas termiņu 2014. gadā.
Papildus informācijai:

AS Reverta ir ielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010. gada 1.augusta līdz 2012. gada 30. novembrim Reverta no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi 419 miljonus eiro. 


Lai uzzinātu par AS Reverta vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu:  www.reverta.lv.


Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi