Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pieaudzis VNT pārkrautais apjoms 2012.gadā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-01-06 21:46:53
Versijas komentārs
Teksts

Ventspils nafta termināls (VNT), AS “Ventspils nafta” meitas uzņēmums, 2012.gadā pārkrāvis 12,02 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas ir par 6% vairāk nekā 2011.gadā, kad tika pārkrauti 11,37 miljoni tonnu. 2012.gadā pārkrautais naftas produktu apjoms ir lielākais pēdējo piecu gadu laikā.

VNT ģenerāldirektors Lars Panclafs uzsver: “Iepriekšējais gads uzņēmumam pārkrauto apjomu ziņā ir bijis sekmīgs. Pārkrauto kravu apjoms gan ir tikai viens no indikatoriem, kas liecina par uzņēmuma darba rezultātiem. Tikpat svarīgi ir arī nodrošināt uzņēmuma darbības efektivitāti. Protams, šāds stabils un pastāvīgs pārkrauto apjomu pieaugums ir labs rezultāts, it īpaši globālās ekonomiskās nenoteiktības kontekstā. Mēs esam ļoti apmierināti, ka joprojām esam Latvijā svarīgas loģistikas ķēdes sastāvdaļa, kas tiešā un netiešā veidā veicina uzņēmējdarbības attīstību un bezdarba samazināšanos, palielina nomaksāto nodokļu apjomu, kā arī uzlabo ostu darbības rādītājus.”

Panclafs skaidro, ka turpmākā naftas produktu un degvielas tirgus attīstība 2013.gadā būs atkarīga gan no globālās ekonomiskās situācijas, gan arī no starptautiskās un reģionālās politikas procesiem, kas savukārt nozīmē, ka tirgus joprojām paliks salīdzinoši neprognozējams un svārstīgs.

Neskatoties uz šīm neskaidrībām un lai vēl vairāk uzlabotu uzņēmuma infrastruktūru un efektivitāti, VNT aizvadītajā gadā investējis termināļa modernizācijā vairāk nekā sešus miljonus latu, un šīs investīcijas tiks turpinātas arī 2013.gadā.


Par "Ventspils nafta termināls"
VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.
51% VNT pieder AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda  ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.


Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS „Ventspils nafta”
Tel.: 29267454, 67715914
E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv
www.vnafta.lv, www.vnt.lv
 

Pielikumi