Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Latvijas balzams” kvalitātes vadības sistēma atkārtoti iegūst ISO sertifikātu
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-01-03 16:07:06
Versijas komentārs
Teksts

 

“Latvijas balzams” kvalitātes vadības sistēma atkārtoti iegūst ISO sertifikātu
 
Turpinot aktīvu darbu pie uzņēmuma iekšējo procesu pilnveidošanas, “Latvijas balzams”, balstoties uz Det Norske Veritas resertifikācijas audita rezultātiem, ir saņēmis sertifikātu, kas apliecina uzņēmuma vadības sistēmas atbilstību standarta ISO 9001:2008 prasībām. Sertifikāts ir neatkarīgs apliecinājums arī uzņēmuma klientiem un partneriem, ka uzņēmumā ir izveidoti un tiek īstenoti visi nepieciešamie procesi savstarpējo saistību izpildei.
 
“Apzinoties, ka produktu kvalitāte ir biznesa attīstības stūrakmens, mums kā ražojošajam un eksportējošajam uzņēmumam,  sakārtota uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir viena no prioritātēm. Mūsu darba rezultātu apliecinājums ir Vadības sistēmas sertifikāta resertifikācija līdz 2015.gada nogalei”, saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.
 
AS „Latvijas balzams” vadītājs uzsver, ka kvalitātes vadība ir nepārtraukts process:
„Plānojot nākamos uzlabojumus iekšējo procesu jautājumos, noteikti ņemsim vērā neatkarīgo ekspertu rekomendācijas, kas palīdzēs uzņēmumam sasniegt vēl augstāku kvalitātes latiņu” .
 
Starptautiskais standarts ISO 9001 ir vadības sistēmu standarts, kas piemērojams jebkurā ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas nozarē. Standarta prasības tiek attiecinātas uz tiem uzņēmuma procesiem, kuriem ir ietekme uz kvalitāti, ievērojot nepieciešamību pēc klientu apmierinātības paaugstināšanas un nepārtrauktas uzņēmuma darbības pilnveidošanās.
 
AS “Latvijas balzams” kvalitātes vadības sistēma pirmo reizi tika sertificēta saskaņā ar ISO 9001 standartu 2002.gadā.
 
 
 
Papildu informācija:
 
Dana Hasana
AS „Latvijas balzams” Komunikāciju vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
E-mail: dana.hasana@lb.lv
 
 
Par uzņēmumu:
AS „Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un pērn bijis 10.ais lielākais nodokļu maksātājs valstī. AS „Latvijas balzams” deviņu mēnešu neauditētie uzņēma darbības rezultāti liecina, ka AS „Latvijas balzams” apgrozījums audzis par 8% pret attiecīgo pērnā gada periodu, sasniedzot 50.3 miljonus latu. Vietējā tirgū apgrozījums audzis par 7.7%. Neauditētā 9 mēnešu peļņa augusi par 19% un veidoja 2.5 miljonus latu.
 
Par „Latvijas balzama” mērķtiecīgu darbu pie uzņēmuma labās pārvaldības principu ieviešanas un iekšējo procesu sakārtošanas liecina arī augsts vērtējums “Ilgtspējas indeksā” - uzņēmums jau divus gadus iekļauts “Ilgtspējas indeksa” Sudraba kategorijā.
 


AS “Latvijas balzams” ar vairāk nekā 100 produktu nosaukumiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis.

 
AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.
 
 
 
 
 
Pielikumi