Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Hipotēku bankā var pieteikties otrajam pensijas līmenim
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-05 08:10:22
Versijas komentārs
Teksts  

Šonedēļ Hipotēku bankā uzsāk iesniegumu pieņemšanu par valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēli/maiņu (t.i., 2. pensiju līmeni).

 Šādu iespēju nodrošina līgums ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, kas noslēgts janvāra beigās “par sadarbību valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieku iesniegumu reģistrācijas nodrošināšanā.”

 “Novērojām, ka mūsu klientiem ir interese par otro pensiju līmeni, tāpēc arī nolēmām piedāvāt šādu pakalpojumu,” atzīst Normunds Šuksts, Hipotēku bankas Finanšu vadības departamenta vadītājs.

Dalība otrajā pensiju līmenī dod iespēju iedzīvotājiem nodrošināt lielāku pensiju vecumdienās. Pensijas kapitālu un arī pašu pensiju lielumu veido, ieguldot un uzkrājot daļu no sociālajām izmaksām finanšu un kapitāla tirgū – vērtspapīros un banku depozītos. Ilglaicīga pasaules pieredze rāda, ka, darbojoties pēc principa ‘nauda pelna naudu’, pensiju kapitāls vairāku desmitu gadu laikā var pieaugt vairākkārt, salīdzinot ar sākotnēji veiktajām iemaksām.

Hipotēku banka ir 100% valstij piederoša banka ar reitingu A2, kas ir augstākais Latvijā iespējamais un atbilst Latvijas Republikas reitingam.

 

Pielikumi