Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Divi Latvijas savu nozaru vadošie uzņēmumi saņem starptautisku balvu par kvalitātes izcilību
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-12-06 10:16:04
Versijas komentārs
Teksts

Divi vadošie savu nozaru uzņēmumi – AS „Grindeks” un AS „AirBaltic” saņēmuši Starptautisku Dimanta balvu par kvalitātes izcilību (International Diamond Prize for Excellence in Quality Convention). Balvas pasniegusi Eiropas Kvalitātes Izpētes Organizācija (The European Society for Quality Reaserch - ESQR). Šogad balvas pasniegšanas ceremonija notika Briselē, Beļģijā, un tajā piedalījās pārstāvji no 41 valsts.

Starptautiskā Dimanta balva par kvalitātes izcilību tiek piešķirta īpaši izvēlētiem uzņēmumiem un organizācijām no visas pasaules. Uzņēmumu un organizāciju izvērtēšanā viens no svarīgākajiem kritērijiem ir klientu atsauksmes. Ceremonijā piedalījās 41 valsts biznesa līderi, akadēmiķi, kvalitātes profesionāļi un diplomāti. Dalībniekiem bija iespēja dalīties savā profesionālajā pieredzē un sasniegumos, popularizēt savu uzņēmumu un valsti, kā arī iepazīties ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Vienkopus pulcējot labākos profesionāļus, Eiropas Kvalitātes Izpētes Organizācija ir nolēmusi vairot kvalitātes kultūru pasaulē un tās Eiropas vērtības, uz kurām balstās uzņēmumu un organizāciju kvalitātes apzināšanas modelis.

AS „Grindeks” Kvalitātes direktors Juris Hmeļņickis: „Zāļu ražošana ir viena no atbildīgākajām ražošanas sfērām, jo tā ir saistīta ar cilvēka dzīvību un veselību, tādēļ farmaceitiskajā rūpniecībā tiek izvirzītas īpaši augstas kvalitātes prasības. Uzņēmums nemitīgi pilnveido darbību un ražošanas procesus, lai paaugstinātu ražošanas kvalitāti un saudzīgi rūpētos par apkārtējo dabu. Daudzus gadus „Grindeks” ir iesaistījies ANO Globālā līguma kustībā un sociāli atbildīgi seko tās idejām un mērķiem. Prieks, ka uzņēmuma sasniegumi kvalitātes jomā tiek novērtēti un atzīti starptautiskā arēnā!”

Jānis Vanags, „airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents: “Mēs esam gandarīti par šo starptautisko balvu, kas apliecina „airBaltic" sasniegumus. Kvalitāte is mūsu prioritāte, nodrošinot pakalpojumus mūsu pasažieriem, kas izmanto „airBaltic" lidojumiem uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos austrumos un Krievijā/NVS.”

„airBaltic" ir saņēmis virkni starptautiski balvu – tā šogad ierindota starp pasaules TOP 10 inovatīvākajām aviokompānijām, kā arī iepriekš saņēmusi īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju kongresā The Budgies World Low Cost Airline Awards. „airBaltic" ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). „airBaltic" ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs. „airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas „airBaltic" piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Savulaik „Grindeks” bija pirmais zāļu ražotājs Latvijā, kas saņēma LR Valsts Zāļu aģentūras izdoto "Labas ražošanas prakses" sertifikātu. Tiekšanās pēc starptautiskiem standartiem un nepārtraukta savas darbības pilnveidošana, ir uzņēmumam nesusi gan Latvijas, gan ārvalstu atzinību. Tostarp „Grindeks” ir ieguvis arī „Latvijas Vides” balvu kategorijā „Videi draudzīga vadība”. Uzņēmuma oriģinālprodukts Mildronāts® gadu gaitā vairākkārtēji atzīts par viseksportspējīgāko produktu. 2010. gadā „Grindeks” tika atzīts par eksportspējīgāko Latvijas uzņēmumu. Par izcilību investoru attiecībās „Grindeks” ik gadu saņem „NasdaqOmx” Baltijas biržas balvas. Augstu veselības aprūpes speciālistu novērtējumu un starptautisku atzinību regulāri saņem dažādi „Grindeks” medikamenti. „Grindeks” ir arī saņēmis starptautisku Krievijas balvu „Dzīves profesija”(„Profession in life”, „Профессия-Жизнь”).

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja
tel. 67083370, fakss 67083505, mob. 29256012
www.grindeks.lv
twitter.com/AS_Grindeks
youtube.com/GrindeksLV

www.draugiem.lv/grindeks

 

Jānis Vanags

„airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents

Starptauriskā lidosta „Rīga”

Rīga, Latvija, LV – 1053

Tel. (+371) 6720 7726

E-pasts: janis.vanags@airBaltic.lv

www.airbaltic.lv

Pielikumi