Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija medijiem - "Latvijas balzams": nākamgad plānojam kāpināt ražošanu pēc SPI Group pasūtījumiem
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-11-30 14:40:44
Versijas komentārs
Teksts

 

2012. gada 30.novembrī  
Informācija medijiem
 
"Latvijas balzams": nākamgad plānojam kāpināt ražošanu pēc SPI Group pasūtījumiem
 

Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" (LB) informē, ka nākamgad plānots būtiski kāpināt ražošanu pēc SPI Group pasūtījumiem. Uzņēmums jau šogad investējis līdzekļus SPI Group pasūtījumu pilnveidošanai, tādēļ ir pamats runāt par ražošanas attīstību.
 
„Latvijas balzams” noliedz atsevišķos masu medijos izskanējušos pārsteidzīgos apgalvojumus un prognozes par ražošanas apjomu samazināšanos, un vērtē tos kā minējumus bez argumentēta pamatojuma.
 
„Uzņēmumam nav nekāda pamata bažām par preču zīmju „Stolichnaya” un „Moskovskaya” ražošanas pārtraukšanu Rīgā. Publiski izskanējušie minējumi maigi izsakoties robežojas ar fantāziju un teorētiskiem scenārijiem, un ir vērtējami kā pārsteidzīgi secinājumi”, saka Dana Hasana, AS „Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja.
 
Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors Guntis Āboltiņš – Āboliņš uzsver:
 „ AS„Latvijas balzams” produktu portfelis šodien ir pietiekoši peļņu nesošs - to veido vairāk nekā 100 dažādu alkoholisko dzērienu zīmolu, kas pārstāv praktiski visas dzērienu kategorijas. Paralēli SPI Group eksporta pasūtījumiem uzņēmumam ir savs attīstīts eksporta tīkls, kas katru gadu aug un paplašinās. Arī šī gada deviņu mēnešu rezultāti ir iepriecinoši – neskatoties uz augošo konkurenci un arī ēnu ekonomikas būtisko īpatsvaru, šogad esam strādājuši ar peļņas un apgrozījuma pieaugumu.”
 
„Līdz ar to man šķiet absolūti nekorekti izdarīt secinājumus un skaļas prognozes publiskajā telpā par draudiem „Latvijas balzama” ražošanas apjomiem, kas balstītas uz teorētiskiem spriedelējumiem – „kā būtu, ja būtu...””, uzskata uzņēmuma vadītājs Guntis Āboltiņš – Āboliņš.
 
AS „Latvijas balzams” neauditētais apgrozījums 2012. gada pirmajos 9 mēnešos pieauga par 8%, sasniedzot 50.3 miljoni latu. Apgrozījums vietējā tirgū ir palielinājies par 7.7%.
 
AS „Latvijas balzams” neauditētā peļņa šī gada deviņos mēnešos ir 2.5 miljoni latu, kas ir par 19% vairāk nekā 2011. gada pirmajos 9 mēnešos.
 
“Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.
 
Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 600 darbiniekus. Uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2012. gada pirmajos 9 mēnešos nodokļos valsts budžetā AS “Latvijas balzams” ieskaitījis 26.3 miljonus latu, tai skaitā 18.3 milj. latu kā akcīzes nodokli.
 
 
Dana Hasana
AS „Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
 
 
Pielikumi