Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LatRosTrans pirmo reizi uzrāda operacionālo peļņu kopš 2007.gada
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-11-29 08:02:27
Versijas komentārs
Teksts

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos SIA “LatRosTrans” (LRT) strādājis ar 1,17 miljonu latu lielu operacionālo peļņu – pirmo reizi kopš Krievija pilnībā pārtrauca naftas transportēšanu pa naftas cauruļvadiem Latvijas teritorijā 2006.gadā.

„Šogad esam pabeiguši uzņēmuma restrukturizāciju, un veiktās reformas pozitīvi atspoguļojas arī uzņēmuma darbības rādītājos. Uzņēmuma prognozes rāda, ka šo gadu LRT pabeigs ar 5,4 miljonu latu lielu EBITDA rādītāju (peļņa pirms finanšu, nodokļu un nolietojuma izmaksām) kas ir ļoti labs sniegums. Tas tiek plānots par 50% labāks nekā 2011.gadā un panākts, pateicoties uzņēmuma apgrozījuma pieaugumam un izdevumu samazinājumam”, tā uzņēmuma darbības rezultātu prezentācijā šodien uzsvēra LRT vadītājs Igors Stepanovs.

„Šobrīd visai tehnoloģiskajai naftai ir atcelts apķīlājums, kas iepriekšējos divos gados apgrūtināja uzņēmuma darbību. Tāpēc tagad varam fokusēties uz jaunu biznesa nišu iekarošanu,” uzņēmuma nākotnes perspektīvas iezīmē Stepanovs.

Uzņēmuma darbības labos rezultātus veicinājuši arī ieguldījumi naftas produktu cauruļvada drošības palielināšanā, tādējādi samazinot nelegālo pieslēgumu skaitu, kas rada nopietnu kaitējumu arī apkārtējai videi. „Mēs esam pateicīgi Latvijas policijai par sadarbību un operatīvo rīcību, lai pieķertu noziedzniekus, kas organizētās grupās mēģinājuši nelegāli pieslēgties naftas produktu cauruļvadam”, uzsver Stepanovs.

LRT apgrozījums š.g. 9 mēnešos bija 8,8 miljoni latu, kas ir par 6% vairāk nekā šāda laika posmā iepriekšējā gadā. LRT prognozē, ka gada apgrozījums būs 12,2 miljoni latu, kas būtu par 20% labāks rādītājs nekā 2011.gadā.

Naftas produktu transportēšanas apjomi par naftas produktu cauruļvadu 2012.gada pirmajos 9 mēnešos bija 4,6 miljoni tonnu, kas sastādīja nepilnus 80% no naftas produktu cauruļvada transportēšanas jaudas.

 

Par LatRosTrans
SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu cauruļvads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.
SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) – 66 kapitāla daļu %.

Papildu informācijai:
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS Ventspils nafta
Tel +371-29267454, +371-67715914
Epasts ilze.nagla@vnafta.lv

Pielikumi
LRT Business Update_Nov 28 2012.pdf (1046.67 kB)