Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” atklāj Ziežu un gēlu ražošanas iecirkni
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-11-28 14:01:22
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 28. novembrī, Rīgā, Krustpils ielā 53, AS Grindeks” svinīgi atklāja Ziežu un gēlu ražošanas iecirkni, kas ir viens no modernākajiem Baltijas valstīs un atbilst pasaules līmeņa farmaceitiskās rūpniecības standartiem. Ziežu un gēlu iecirkņa ražotnes būvniecībā kopumā investēti 2,5 milj. latu, no kuriem ES struktūrfondu līdzfinansējums - 448,67 tūkst. latu. Investīcijas plānots atgūt divu gadu laikā.

Ziežu un gēlu ražošanas iecirkņa atklāšanas ceremonijā piedalījās LR veselības ministre Ingrīda Circene, „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis, Ārkārtējais un pilnvarotais Ķīnas vēstnieks V.E. Hu Yeshun, Ārkārtējais un pilnvarotais Baltkrievijas vēstnieks V.E. Aleksandrs Gerasimenko un „Grindeks” sadarbības partneri.

„Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Uzņēmuma nākotne nav iedomājama bez investīcijām un attīstības projektiem! Šodien, investējot 2,5 milj. latu, mēs sekmīgi noslēdzam vēl vienu investīciju projektu un atklājam jaunu Ziežu un gēlu ražošanas iecirkni. Pateicoties šim ieguldījumam, tiks palielināta uzņēmuma produktivitāte un ražošanas jaudas. Tas palielinās mūsu konkurētspēju un tuvā nākotnē ļaus papildināt mūsu produktu klāstu ar jaunām ziedēm un gēliem.”

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „„Grindeks” izaugsme vistiešākajā mērā ir atkarīga no akcionāru politikas – investēt uzņēmuma attīstībā. Šis projekts ir vēl viens apliecinājums „Grindeks” akcionāru ieinteresētībai uzņēmuma ilgtspējā. Mūsu darbības centrā ir pacients, un jaunais, pasaules līmeņa Ziežu un gēlu ražošanas iecirknis ir nopietns stimuls rast aizvien efektīvākus risinājumus pacientu veselības uzlabošanai.”

„Grindeks” Ziežu un gēlu ražošanas iecirknis ir aprīkots ar modernām un jaudīgām tehnoloģiskajām iekārtām, kas nodrošina ērtu, drošu, efektīvu un videi draudzīgu ražošanu. Š.g. oktobrī jaunais ražošanas iecirknis saņēma Latvijas Zāļu valsts aģentūras „Labas ražošanas prakses” sertifikātu. Jaunajā iecirknī būs iespējams saražot līdz pat 20 miljoniem tūbu gadā. „Grindeks” Ziežu un gēlu ražošanas iecirknī izveidotas jaunas darbavietas 10 kvalificētiem operatoriem un inženiertehniskajiem speciālistiem. Ražotnē plānots nodrošināt arī medikamentu ražošanu pēc citu uzņēmumu pasūtījuma jeb sniegt kontraktražošanas pakalpojumus.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 11 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Skandinaviska Enskilda Banken” (nomināla turētājs) – 10,22%, „Swedbank” AS Clients Account (nomināla turētājs) – 8,58%.

 

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; http://Draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts:
laila.klavina@grindeks.lv

 

Projektu „Ziežu un gēlu ražošanas iecirkņa būvniecība” līdzfinansē Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Pielikumi
Faktu_ lapa.pdf (90.27 kB)