Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
"Latvijas balzams" drīzumā uzsāks "Rīgas Melnā balzama" ar upeņu garšu eksportu uz ASV
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-23 16:42:47
Versijas komentārs
Teksts

 

Latvijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" (LB) plāno uzsākt "Rīgas Melnā balzama" ar upeņu garšu eksportu uz ASV”, informē LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

"Pēc ilga procesa mēs beidzot esam veiksmīgi reģistrējuši šo produktu ASV un nākamnedēļ plānojam nosūtīt pirmo kravu. Sākotnējie šī produkta eksporta apjomi uz ASV nebūs lieli, bet plānojam tos pakāpeniski kāpināt, " papildina LB valdes priekšsēdētājs.

 
"Latvijas balzama" valdes priekšsēdētājs atzina, ka kopumā daudzos eksporta tirgos vispieprasītākais LB produkts ir "Rīgas Melnais balzams" – tas jau tradicionāli ir ļoti stabils eksporta produkts ar pieauguma tendenci un arī Balzams ar jauno upeņu garšu ir sekmējis šīs kategorijas attīstību. "Līdz ar to mēs visnotaļ pozitīvi raugāmies arī uz balzama iespējām turpmāk," skaidro Āboltiņš-Āboliņš.
 
„Rīgas Melnā balzama”, tajā skaitā „Rīgas melnā balzama ar upeņu garšu” kopējais eksports apjoms 2011.gadā veidoja 316 tūkstošus litru jeb 31% no kopējiem RMB pārdošanas apjomiem. Šis dzēriens tiek pašlaik eksportēts uz 22 tirgiem.
 
“Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.
 
Dana Hasana
AS „Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
 
Pielikumi