Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas balzams” apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 8%
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-19 15:57:23
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2012. gada pirmajos deviņos mēnešos nodokļos valsts budžetā AS “Latvijas balzams” ieskaitījis 26.3 miljonus latu, tajā  skaitā 18.3 milj. latu kā akcīzes nodokli.

 Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2012. gada pirmajos deviņos mēnešos bija 50.3 miljoni latu, kas ir par 8% vairāk nekā 2011. gada pirmajos deviņos mēnešos.
 
Apgrozījums vietējā tirgū ir palielinājies par 7.7%, eksporta tirgū samazinājies par 3.1%, savukārt eksports pēc "S.P.I. Group" pasūtījumiem ir palielinājies par 10.5% salīdzinājumā ar 2011. gada pirmajiem deviņiem mēnešiem.
 
2012. gada pirmajos deviņos mēnešos alkoholisko dzērienu realizācija uz ES dalībvalstīm samazinājās par 12.7%, kas skaidrojams ar privāto zīmolu klientu pasūtījumu pārstrukturizāciju.  Savukārt eksports uz Krieviju pieaudzis par 39% un uz Latvijas beznodokļu zonu par 30%, kā arī ir būtiski palielinājies apgrozījums uz Vāciju.
 
Komentējot uzņēmuma rezultātus šī gada deviņos mēnešos, valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš – Āboliņš saka:
„Turpinām mērķtiecīgu darbu, lai nostiprinātos mūsu galvenajos eksporta tirgos kā Krievija, Ukraina, Baltija un Polija, kuros saredzam potenciālu augt un kāpināt apgrozījumu arī nākamgad. Paralēli „Latvijas balzama” speciālisti aktīvi strādā pie jaunu produktu ieviešanas, izvērtējot kā vietējā, tā eksporta tirgu pieprasījumu. Plānotās investīcijas attīstībā nākamgad varētu sasniegt miljonu latu. Šogad dienas gaismu ieraudzījuši jau 12 jauni produkti, un mēs plānojam līdz gada beigām nodot patērētāju vērtējumam vēl vairākus produktus.”
 
Pilns 9 mēnešu  pārskats tiks iesniegts iepriekš paziņotajā termiņā – 30.11.2012.
 
AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. AS “Latvijas balzams” nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. AS “Latvijas balsams” ar vairāk nekā 100 produktiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis.
 
“Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā. Uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta saskaņā ar ISO standartiem.
 
Dana Hasana
AS „Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
Pielikumi