Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Latvijas balzams” pievienojas uzņēmumu „baltajam sarakstam”.
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-15 15:13:03
Versijas komentārs
Teksts

 

AS „Latvijas balzams” ir pievienojusies Valsts ieņēmumu dienesta Padziļinātās sadarbības programmai jeb tā sauktajam „baltajam sarakstam”. Tas apliecina uzņēmuma saimnieciskās darbības atbilstību programmas prasībām un apņemšanos vēl ciešāk sadarboties ar nodokļu administrāciju, lai turpinātu pilnveidot vadības un kontroles procesus uzņēmumā.
 
„Latvijas balzama” valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš – Āboliņš atzīmē:
 
„Esam viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, arī „Latvijas balzama” sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu ir tradicionāli bijusi laba un konstruktīva. Valsts iniciatīvu par šādas sadarbības programmas izveidi vērtējam pozitīvi ne tikai tā iemesla pēc, ka tā sniegs papildus priekšrocības PVN atmaksā un mazinās birokrātisko slogu. Būtiskākais ir mūsu vēlme turpināt pilnveidot uzņēmuma iekšējās procedūras un kvalitātes sistēmu, izmantojot VID konsultantu padomus un viedokli – tajā saredzam Padziļinātās sadarbības programmas galveno pienesumu”.
 
Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka iniciatīva par tā sauktā „baltā saraksta” veidošanu valstī ir būtiska arī ņemot vērā esošo ēnu ekonomikas īpatsvaru.
„Pašreiz šai programmai pievienojušies 17 dalībnieki, un pamatā tie ir lielie uzņēmumi, kuri atbilst konkrētiem programmas kritērijiem par apgrozījuma lielumu, nomaksātājām nodokļu summām, darbinieku skaitu. Domāju, perspektīvā būtu vēlamas līdzīgas motivējošas programmas arī mazajam un vidējam biznesam, kas dominē Latvijā”, saka G.Āboltiņš – Āboliņš.
 
AS „Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2012. gada pirmajā pusgadā nodokļos valsts budžetā AS “Latvijas balzams” ieskaitījis 16.1 miljonu latu, tai skaitā 11.2 milj. latu kā akcīzes nodokli.
 
Par „Latvijas balzama” mērķtiecīgu darbu pie uzņēmuma labās pārvaldības principu ieviešanas un iekšējo procesu sakārtošanas liecina arī augsts vērtējums “Ilgtspējas indeksā” - uzņēmums jau divus gadus  iekļauts “Ilgtspējas indeksa” Sudraba kategorijā.
 
Par AS “Latvijas Balzams”
 
AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. AS “Latvijas balzams” nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. AS “Latvijas balzams” ar vairāk nekā 100 produktu nosaukumiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis.
 
AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.
 
 
Papildu informācija:
 
Dana Hasana
AS „Latvijas balzams” Komunikāciju vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
E-mail: dana.hasana@lb.lv
www.lb.lv
 
 
LETA, 15.10.
"Latvijas balzams" pievienojas uzņēmumu "baltajam sarakstam"

AS "Latvijas balzams" ir pievienojusies Valsts ieņēmumu dienesta Padziļinātās sadarbības programmai jeb tā sauktajam "baltajam sarakstam". Tas apliecina uzņēmuma saimnieciskās darbības atbilstību programmas prasībām un apņemšanos vēl ciešāk sadarboties ar nodokļu administrāciju, lai turpinātu pilnveidot vadības un kontroles procesus uzņēmumā.
"Latvijas balzama" valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš - Āboliņš atzīmē:
"Esam viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, arī "Latvijas balzama" sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu ir tradicionāli bijusi laba un konstruktīva. Valsts iniciatīvu par šādas sadarbības programmas izveidi vērtējam pozitīvi ne tikai tā iemesla pēc, ka tā sniegs papildus priekšrocības PVN atmaksā un mazinās birokrātisko slogu. Būtiskākais ir mūsu vēlme turpināt pilnveidot uzņēmuma iekšējās procedūras un kvalitātes sistēmu, izmantojot VID konsultantu padomus un viedokli - tajā saredzam Padziļinātās sadarbības programmas galveno pienesumu".
Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka iniciatīva par tā sauktā "baltā saraksta" veidošanu valstī ir būtiska arī ņemot vērā esošo ēnu ekonomikas īpatsvaru.
"Pašreiz šai programmai pievienojušies 17 dalībnieki, un pamatā tie ir lielie uzņēmumi, kuri atbilst konkrētiem programmas kritērijiem par apgrozījuma lielumu, no-maksātājām nodokļu summām, darbinieku skaitu. Domāju, perspektīvā būtu vēlamas līdzīgas motivējošas programmas arī mazajam un vidējam biznesam, kas dominē Latvijā", saka G.Āboltiņš - Āboliņš.
AS "Latvijas balzams" ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2012.gada pirmajā pusgadā nodokļos valsts budžetā AS "Latvijas balzams" ieskaitījis 16.1 miljonu latu, tai skaitā 11.2 milj. latu kā akcīzes nodokli.
Par "Latvijas balzama" mērķtiecīgu darbu pie uzņēmuma labās pārvaldības principu ieviešanas un iekšējo procesu sakārtošanas liecina arī augsts vērtējums "Ilgtspējas indeksā" - uzņēmums jau divus gadus iekļauts "Ilgtspējas indeksa" Sudraba kategorijā.
Par AS "Latvijas Balzams"
AS "Latvijas balzams" ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. AS "Latvijas balzams" nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. AS "Latvijas balzams" ar vairāk nekā 100 produktu nosaukumiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis.
AS "Latvijas balzams" ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.
 
Pielikumi