Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums presei
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-10 15:39:05
Versijas komentārs
Teksts

Šajās dienās Bosfora jūras šaurumā pēc AS “Rīgas kuģu būvētava” uzdevuma ir pabeigta unikāla, ļoti sarežģīta operācija, kuras laikā tika veikta gāzes ieguves platformas demontāža un atjaunošana. Platformai tika nozāģētas kājas un liela daļa virsējās apdares - lai tā pakļūtu zem tiltiem, kas savieno Bosforas jūras šauruma krastus, tā nedrīkst būt augstāka par 58 metriem. Kopējais platformas augstums – 190 metri! Tagad, pēc demontāžas pabeigšanas, platforma turpina celu līdz Turcijai, kur vietējā rūpnīcā tiks samontēta, iebūvējot tajā visas Melnās jūras specifikai nepieciešamās iekārtas. Milzīgu platformu var uzskatīt par māju uz ūdens, kur strādnieki var dzīvot mēnešiem ilgi, veicot sarežģītos urbšanas darbus. Uz platformas tiks ierīkots arī helikoptera laukums.

 

Kā zināms, AS “Rīgas kuģu būvētava” pērn sīvas konkurences apstākļos, uzvarēja starptautiskajā konkursā, kurā piedalījās 124 pretendenti, tiesības piegādāt Ukrainas valsts uzņēmumam

Černomorneftegaz milzīgo peldošo naftas un gāzes ieguves platformu. Kontrakta summa – gandrīz 400 miljoni dolāru.

 

Pēc līguma platformai jābūt uzbūvētai līdz 2012. gada beigām. Jau decembrī platformai, kurai dots nosaukums “Neatkarība”, jāuzsāk izpētes un urbšanas darbi Odesas gāzes atradnēs.

Piedaloties šajā starptautiskajā ražošanas projektā, mūsu rūpnīca ne tikai iegūs unikālo pieredzi, bet arī panāks to, ka Latvija papildinās to nelielo pasaules valstu skaitu, kuri ražo tik tehnoloģiski sarežģītas iekārtas”, komentē AS “Rīgas kuģu būvētava” valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks.

Pielikumi