Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LatRosTrans pirmajā pusgadā strādājis ar 670 tūkstošu latu lielu peļņu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-08-28 14:54:38
Versijas komentārs
Teksts

SIA “LatRosTrans” (LRT) pirmajā pusgadā strādājis ar 670 tūkstošus latu lielu peļņu, kas liecina par uzņēmuma darbības sakārtošanu. Salīdzinājumam - 2011.gada pirmajā pusgadā uzņēmumam bija 1,4 miljoni latu lieli zaudējumi. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gada 1.pusgadā bija 5,7 miljoni latu.

Naftas produktu transportēšanas apjomi par cauruļvadu 2012.gada pirmajā pusgadā bija 2,9 miljoni tonnu, kas ir 73% no cauruļvada transportēšanas jaudas.
 
„Uzņēmuma peļņas rādītāja pieaugums, paliekot relatīvi nemainīgam apgrozījumam un pārkraušanas apjomam, skaidrojams ar uzņēmuma darbības efektivitātes pieaugumu. Esam optimizējuši vairākus tehnoloģiskos procesus un izmaksu struktūru,” skaidro LRT vadītājs Igors Stepanovs.
 
Uzņēmuma izaugsmes tendence vērojama arī jaunākajos – 7 mēnešu darbības rādītājos. Uzņēmuma apgrozījums 7 mēnešos bija 6,7 miljoni latu, transportētais naftas produktu apjoms – 3,4 miljoni tonnu, bet peļņas rādītājs sasniedza 1,2 miljonus latu. Peļņas pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada šādu pat laika posmu ir 2,5 miljoni latu (2011.gada 7 mēnešos LRT bija 1,3 miljoni latu lieli zaudējumi).
 
Par LatRosTrans
 
SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu vads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.
SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) – 66 kapitāla daļu %.
 
Papildu informācijai:
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS Ventspils nafta
Tel +371-29267454, +371-67715914
Pielikumi