Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Grindeks" noslēdz vienošanos ar Krievijas farmaceitisko kompāniju AAS "Farmstandart"
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-23 13:46:15
Versijas komentārs
Teksts Akciju sabiedrība "Grindeks" noslēgusi vienošanos ar Krievijas farmaceitisko kompāniju "Farmstandart" par ilgtermiņa sadarbību. Vienošanās paredz, ka "Farmstandart" iegūst ekskluzīvas "Grindeks" oriģinālpreparāta Mildronāts® pārdošanas un virzības tiesības Krievijas teritorijā no šī gada 1. februāra. Tāpat vienošanās paredz iespēju nākotnē ražot preparātu Mildronāts® kompānijā "Farmstandart".

Mildronāts® Krievijas zāļu tirgū ierindojas TOP-20 pārdotāko medikamentu vidū valsts nekompensējamo zāļu segmentā. Pēdējo trīs gadu laikā "Grindeks" oriģinālpreparāta pārdošanas apjomi strauji auguši, apsteidzot kopējo pieauguma tendenci Krievijas farmaceitiskajā tirgū kopumā. Pēc mārketinga pētījumu centra "Farmekspert" datiem, 2007. gada 9 mēnešos Mildronāta® pārdošana Krievijā veidojusi vairāk nekā 30 miljonus dolāru (aptuveni 13,7 miljoni latu).

"Grindeks" Valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis pauda lielu gandarījumu par abpusēji izdevīgi noslēgto vienošanos un atzīmēja: „ Mildronāts® šobrīd ir vadošais medikaments "Grindeks" produktu portfelī, un ekskluzīvo tā pārdošanas un virzības tiesību piešķiršana vienam no vadošajiem Krievijas farmaceitiskajiem uzņēmumiem "Farmstandart", būtiski atvieglos produkta izplatīšanas un virzības organizāciju un nozīmīgi kāpinās Mildronāta® pārdošanas apjomus Krievijas zāļu tirgū.”

Kā komentēja kompānijas "Farmstandart " ģenerāldirektors Igors Krilovs: „Noslēgtā vienošanās ir stratēģiski nozīmīga abām pusēm. Mildronāts® efektīvi papildinās "Farmstandart "kardioloģisko produktu portfeli un dos nozīmīgu ieguldījumu kompānijas ieņēmumos un palielinās kopējos finanšu darbības rādītājus.”

Par AS "Grindeks"

AS "Grindeks" ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

"Grindeks" koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 92% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS "Grindeks" akcijas tiek kotētas  Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.
www.grindeks.lv

Par AAS "Farmstandart"

Akciju sabiedrība "Farmstandart" ir Krievijas vadošais farmaceitiskais uzņēmums un trešais lielākais pēc pārdošanas apjomiem Krievijas zāļu tirgū. Uzņēmums izstrādā, ražo un pārdod patentbrīvos un oriģinālos dažādu formu farmaceitiskos produktus. Uzņēmuma produktu portfeli veido tādi Krievijā vadošie zīmoli kā Arbidols® (pretvīrusu preperāts), Pentalgīns® (analģētiķis), Terpinkods® (pretklepus līdzeklis), Komplivits® (vitamīn-minerāļu kompleks), Kodelaks® (pretklepus līdzeklis) un Fljukoctats® (pretsēnīšu līdzeklis). Saskaņā ar marketinga pētījumu centra Farmekspert datiem, 2007. gada pirmajā pusgadā Arbidols® kļuva par pārdošanas līderi Krievijas farmaceitiskajā tirgū. Farmstandart dalība DLO programmā (Программа дополнительного лекарственного обеспечения - viena no Krievijas kompensējamo medikamentu programmām) veidoja 4% no kopējiem pārdošanas apjomiem.

2006. gada augustā "Farmstandart" iegādājās "Masterlek" - krievu farmaceitisko uzņēmumu, kas orientējas uz pretvīrusu un pretsēnīšu preparātu ražošanu. Šis darījums papildināja "Farmstandart" produktu portfeli ar 30 medikamentiem, ieskaitot vadošos zīmolus Arbidolu® un Fljukostatu®.

AS "Farmstandart" sastāvā ietilpst piecas rūpnīcas Krievijā, kuru kopējā ražošanas jauda veido 1070 miljonus zāļu iepakojumu gadā, kas ir viens no vislielākajiem jaudas rādītājiem Krievijas farmaceitisko kompāniju vidū. Sākot no 2004. gada, "Farmstandart" investējis 1,6 miljardus rubļu savu uzņēmumu modernizācijā un attīstībā. Elastīga ražošanas bāze "Farmstandart" dod iespēju ātri un efektīvi reaģēt uz izmaiņām tirgū.

"Farmstandart" ražo un pārdod arī augsti tehnoloģiskas medicīniskās iekārtas (sterilizatorus un destilatorus), kā arī vienreizlietojamās šļirces.

www.pharmst.ru

Kontakti:
AS "Grindeks"
Komunikācijas departamenta vadītāja
Laila Kļaviņa, e-pasts: laila.klavina@ grindeks.lv
Tālr. +371 67083370, +371 29256012
www.grindeks.lv

AAS "Farmstandart"
Olga Ļeščanskaja, e-pasts: pr@ pharmastd.ru
Maksims Stecjuks, e-pasts: mvstetsuk@parmastd.ru
Tālr. + 7 (495)970-0030
Pielikumi