Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta: administratores lēmums apdraud valsts līdzekļu atgūšanu 31,5 miljonu latu apmērā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-07-30 08:51:47
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība Reverta ir vērsusies Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā ar sūdzībām  par maksātnespējīgās SIA Delfīns partneri  administratores  Ilzes  Krastas pieņemtajiem lēmumiem, kura rezultātā valsts var zaudēt vairāk nekā 31,5 miljonus latu.

“SIA Delfīns Partneri maksātnespējas administratores “radošā” pieeja likuma interpretācijā var radīt valstij zaudējumus trīsdesmit viena miljona latu apmērā. Paliek tikai retorisks jautājums – kā labā tas tiek darīts – un ticība, ka tiesa to nepieļaus,” uzsver Reverta valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams. 

Maksātnespējas likums, kas piemērojams SIA Delfīns partneri maksātnespējas procesam, skaidri nosaka kreditoru prasījumu izskatīšanas kārtību un termiņus. Reverta kreditoru prasījumi atbilstoši likumam ir izskatīti, par tiem ir pieņemti un ir spēkā lēmumi par kreditora prasījumu atzīšanu 31,5 miljonu latu apmērā. Pirms diviem gadiem veiktie iepriekšējie mēģinājumi neatzīt Reverta kreditora prasījumus cieta neveiksmi, jo tiesa kategoriski neatbalstīja šādus administratores lēmumus. Taču par spīti tam, ka tiesa jau reiz ir atzinusi Reverta par kreditoru, šobrīd notiek atkārtots mēģinājums “pārvērtēt” spēkā esošos tiesas lēmumus. Jānorāda, ka šāds mēģinājums ir klaji prettiesisks, jo piemērojamais Maksātnespējas likums administratorei tādas tiesības nepiešķir. Administratore ir izvēlējusies savu rīcību pamatot ar tiesību normām, kas nav piemērojamas konkrētajam maksātnespējas procesam, attiecīgi šāds pamatojums ir pretējs visiem zināmajiem tiesību pamatprincipiem.

“Esam vērsuši tiesas uzmanību uz, mūsuprāt, klaji prettiesiskajām darbībām, kas tiek veiktas SIA Delfīns partneri un citu saistīto uzņēmumu maksātnespējas procesos. Tās ir vērstas uz izvairīšanos no saistību izpildes pret Reverta, tādējādi apdraudot valsts ieguldīto līdzekļu atgūšanu”, norāda    K. Gviljams. 

SIA Delfīns partneri maksātnespējas procesā jau iepriekš ir bijuši būtiski pārkāpumi, kas konstatēti ar tiesas un Maksātnespējas administrācijas lēmumiem. Minētās maksātnespējas lietas ietvaros ir ierosināti vairāki kriminālprocesi par pretlikumīgām darbībām.

 

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi