Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s „Ventspils nafta” kārtējās akcionāru sapulces lēmumi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-07-25 16:24:52
Versijas komentārs
Teksts

1. 2011.gada pārskatu apstiprināšana

1.    Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības „Ventspils nafta” padomes ziņojumu un revīzijas komitejas ziņojumu.
2.    Apstiprināt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” 2011.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskatu likumu.
3.    Apstiprināt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” 2011.gada konsolidēto pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautiskajiem Finanšu pārskatu standartiem.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
2. 2011.gada peļņas izlietošana
 
Atlikt 2012.gada 25.jūlija akciju sabiedrības „Ventspils nafta” kārtējās akcionāru sapulces otrajā darba kārtības jautājuma „2011.gada peļņas izlietošana” izskatīšanu.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
3. Revidenta ievēlēšana 2012.gada pārskatu revīzijai
 
1.    Ievēlēt par akciju sabiedrības “Ventspils nafta” 2012.gada pārskata un konsolidētā gada pārskata revidentu auditorfirmu SIA „PricewaterhouseCoopers” (komercsabiedrības licences nr.5).
2.    Pilnvarot akciju sabiedrības „Ventspils nafta” valdi noslēgt līgumu ar SIA „PricewaterhouseCoopers” par akciju sabiedrības „Ventspils nafta” 2012.gada pārskatu revīziju, nosakot atlīdzību akciju sabiedrības „Ventspils nafta” apstiprinātā 2012.gada budžeta ietvaros.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
4. Statūtu grozījumi
 
Apstiprināt grozījumus akciju sabiedrības „Ventspils nafta” statūtos.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
5. Par AS „Ventspils nafta” Padomes locekļu atsaukšanu no amata un jaunas Padomes ievēlēšanu.
 
1.    Atsaukt no akciju sabiedrības „Ventspils nafta” Padomes locekļa amata ar 2012.gada 25.jūliju Vladimir Egger, Mikhail Dvorak, Javed Ahmed, Rubil Yilmaz, Mark Morrell Ware, Christophe Theophanis Matsacos, David Guy Anstis, Rudolf Meroni, Jāni Hāzi, Aivaru Gobiņu un David Alexander Schlaff.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
2.    Ievēlēt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” Padomi uz trim gadiem sekojošā sastāvā, nosakot pilnvaru termiņa sākumu ar 2012.gada 25.jūliju: 
 
1)    Vladimir Egger;
2)    Christophe Teophanis Matsacos;
3)    Mikhail Dvorak;
4)    Javed Ahmed;
5)    Rubil Yilmaz;
6)    Mark Morrell Ware;
7)    Oļegs Stepanovs;
8)    Igors Skoks;
9)    Genādijs Ševcovs;
10)  Olafs Berķis;
11)  Ivars Bērziņš.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts kumulatīvā balsojumā akcionāriem sadalot balsis.
 
3.    Uzdot Vladimiram Egeram (Vladimir Egger) sasaukt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmo sēdi, paziņot padomes locekļiem par padomes sēdes norises laiku un vietu, noteikt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmās sēdes darba kārtību, atklāt padomes sēdi, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmās sēdes sasaukšanu un noturēšanu.
4.    Noteikt atlīdzības fondu padomes locekļiem par akciju sabiedrības “Ventspils nafta” padomes locekļu pienākumu pildīšanu LVL 0.00 (nulle latu) apmērā gadā.
 
Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.
 
Akcionāru sapulcē piedalījās akcionāri, kas pārstāv 92,79% no balsstiesīgajām akcijām
 
Akciju sabiedrības „Ventspils nafta” valde
 
 
 
 
Par AS „Ventspils nafta”
AS „Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.
AS „Ventspils nafta” pieder 51% SIA „Ventspils nafta termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.
AS „Ventspils nafta” ( VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.
 
 
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS “Ventspils nafta”
Tel.: 29267454, 67715914
Pielikumi