Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra” investē attīstībā
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-07-19 17:45:52
Versijas komentārs
Teksts

AS „Valmieras stikla šķiedra” rit intensīvs un sekmīgs darbs pie 2012.gadā uzstādīto mērķu īstenošanas. Provizoriskie pirmā pusgada dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums ir sasniedzis 26.1 miljonu latu, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. 2011.gadā uzņēmuma vēsturē tika sasniegts apgrozījuma rekords – 47.7 miljoni latu, un ne velti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrija AS „Valmieras stikla šķiedra” nominēja par „Eksporta čempionu” Latvijā (uzņēmuma eksports veido 96% no kopējā apgrozījuma).

 „Pusgada rezultāti un izvirzītie uzdevumi ļauj uz nākotni un biznesa mērķu sasniegšanu raudzīties ar pārliecību, un tagadējie rādītāji liecina, ka arī gada griezumā nodrošināsim stabilu pieauguma dinamiku. Šobrīd tiek veikts būtisks darbs pie jaunās stikla šķiedras vienstadijas krāsns būvniecības un jaunu produkcijas pārdošanas līgumu slēgšanas, kas no uzņēmuma darbiniekiem prasa spēju mobilizēties un lielu tā saucamā neredzamā darba apjomu, kā rezultātā uzņēmumam tiks nodrošināta papildus stabilitāte un priekšrocības,” uzsver AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.

AS „Valmieras stikla šķiedra” ir uz attīstību un inovācijām vērsts uzņēmums, un, plānojot darbību ilgtermiņā, ir daudz paveikts uzņēmuma modernizācijā un attīstībā, no 2001.gada līdz 2012.gadam (ieskaitot) ieguldītas ievērojamas investīcijas 72.92 miljonu latu ražošanas procesu efektivitātes celšanā, tiek turpināts strādāt pie jauniem projektiem un idejām, lai apmierinātu uzņēmuma klientu vajadzības un vēlmes.

Jāmin, ka 2012.gadā uzņēmuma attīstībā tiks ieguldīti 6.66 miljoni latu. Lielākās investīcijas saistītas ar projekta „Jaunas augsta SiO2 satura stikla šķiedras vienstadijas tehnoloģijas un produktu ieviešana AS „Valmieras stikla šķiedra”” īstenošanu, ko atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Projekts paredz jaunas stikla kausēšanas krāsns izbūvi, kurā pēc tam ražošanas procesā varētu iegūt augstas temperatūras izturības (10000+C) stikla šķiedru, pielietojot jaunākās un progresīvākās tehnoloģijas. Kopumā projekta īstenošanā tiks investēti 4.57 miljoni latu, no kuriem 976 tūkstoši latu būs LIAA līdzfinansējums un 3.60 miljonu latu AS „Valmieras stikla šķiedra” naudas līdzekļi.

AS „Valmieras stikla šķiedra” vadība informē, ka ar uzņēmuma nerevidēto 2012.gada 1.pusgada finanšu pārskatu detalizēti varēs iepazīties 03.08.2012. biržas mājas lapā http://www.nasdaqomxbaltic.com/.

Pielikumi