Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LatRosTrans vēršas tiesā pret „Družba”, lūdzot atcelt naftas apķīlājumu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-07-10 10:24:54
Versijas komentārs
Teksts

SIA „LatRosTrans” (LRT) vērsusies Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā pret Baltkrievijas uzņēmumu “Polocktransneft Družba”, jo tas nav vēlējies vai arī nespēj izpildīt Latvijas Republikas tiesas lēmumu strīdā starp LRT un „Družba” par īpašumtiesībām uz tehnoloģisko naftu.

Tā kā LRT piederošajā naftas cauruļvadā „Polocka-Ventspils” atrodas ievērojams daudzums tehnoloģiskās naftas, kam tiesa ir uzlikusi apķīlājumu par labu Baltkrievijas uzņēmumam „Polocktransneft Družba”, Latvijas uzņēmums pēdējās nedēļās aktīvi aicinājis Baltkrievijas pusi nodot tiesas lēmumu izpildei, attiecīgi sedzot arī apķīlātās naftas glabāšanas izmaksas. Bez tam LRT pieprasījis, lai „Polocktransneft Družba” nodrošina 109 tūkstošu tonnu naftas uzglabāšanu citur, tam neizmantojot LRT piederošo infrastruktūru, kuru nepieciešams piemērot jaunām komercdarbības vajadzībām.
 
Tomēr “Polocktransneft Družba” nav oficiāli atbildējis uz LRT lūgumu pārvietot sev par labu apķīlāto naftu, kā arī nav veicis nekādas darbības, lai izpildītu tiesas lēmumu par 109 996,08 tonnu naftas apķīlājumu, proti, neviens tiesu izpildītājs dabā nav veicis darbības naftas apķīlāšanai. Līdz ar to, kaut arī tiesas lēmums par naftas apķīlāšanu ir spēkā, tas tomēr nav izpildīts. Saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem - kamēr tiesas lēmums nav iesniegts izpildei un zvērināts tiesu izpildītājs nav veicis nepieciešamās darbības mantas apķīlāšanai, atbildētājs, šajā gadījumā – LRT, nav ierobežots rīkoties ar tiesas lēmumā minēto mantu.
 
Ņemot vērā to, ka “Polocktransneft Družba” jau ilgstoši nav izradījis interesi par tiesas lēmuma par strīdus tehnoloģiskās naftas apķīlājumu izpildi, LRT ir iesniedzis atkārtotu pieteikumu tiesā, lūdzot atcelt piemēroto prasības nodrošinājumu - naftas apķīlājumu. LRT uzskata, ka turpmākai naftas apķīlājuma saglabāšanai nav pamata, jo ir acīmredzams, ka “Polocktransneft Družba” nevēlas vai finansiāli nespēj nodrošināt tik liela apjoma naftas apķīlāšanu un līdz ar to arī glabāšanas izmaksu segšanu. Pie šādiem apstākļiem, kad “Polocktransneft Družba” ilgstoši nav izpildījis tiesas lēmumu, prasības nodrošinājums saglabāšana nav pamatota un pārmērīgi aizskar LRT intereses, nodarot LRT ievērojamus zaudējumus.
 
Par LatRosTrans
SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu vads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.
SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) – 66%.
 
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS Ventspils nafta
Tel +371-29267454, +371-67715914
Pielikumi