Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” Korporatīvās sociālās atbildības pārskats par 2011. gadu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-07-05 10:18:59
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka uzņēmums iesniedzis „NASDAQ OMX Riga” Korporatīvās sociālās atbildības pārskatu par 2011. gadu. „Grindeks” Korporatīvās sociālās atbildības politika un pieci galvenie tās virzieni ir cieši saistīti ar ANO Globālā līguma desmit pamatprincipiem, kas skar cilvēktiesības, darba tiesības un apkārtējo vidi, un izriet no ANO Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas, Starptautiskās Darba organizācijas 1998. gada deklarācijas par pamatprincipiem un pamattiesībām darbā, kā arī 1992. gada Rio deklarācijas par vidi un attīstību.

Ievērojot ANO Globālā līguma pamatprincipus, pārskats sniedz informāciju par uzņēmuma darbību korporatīvās sociālās atbildības jomā šados virzienos:

  • PACIENTS
  • SABIEDRĪBA
  • DARBINIEKS
  • BIZNESA VIDE
  • KVALITĀTE un VIDES AIZSARDZĪBA

„Grindeks” veicina sabiedrības attīstību un iesaistās dialogā ar pacientiem un veselības aprūpes speciālistiem. Savukārt, apliecinot atbildību par patērētāju veselību un savu produktu kvalitāti, „Grindeks” stingri ievēro korporatīvās sociālās atbildības principus un „Labas ražošanas standartus”, nodrošinot augstu kvalitāti produktu ražošanā un visus ražošanas procesus realizējot videi draudzīgā veidā. Uzņēmuma galvenā vērtība ir darbinieki, tāpēc „Grindeks” rūpējas par darbinieku sociālo labklājību, veselības aizsardzību, darba drošību, profesionālo un karjeras izaugsmi. Kā vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs  „Grindeks” aktīvi iesaistās ētiskas biznesa vides veicināšanā, un arī turpmāk popularizēs augstus ētikas standartus un asi nostāsies pret koruptīvu darbību farmācijas un ķīmijas nozarē.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Grindeks” ir uzņēmums, kura sociāli atbildīgā politika ir tradīcijām bagāta un tiek realizēta ikdienā, ikvienā savas biznesa darbības jomā. Un mums ir ar ko lepoties – „Grindeks” ciešā saikne ar izglītību un zinātni un daudzu gadu garumā sniegtais atbalsts, ko realizē „Grindeks” fonds „Zinātnes un izglītības atbalstam”, veikums kvalitātes jomā, ik gadu pilnveidojot kvalitātes pārraudzības procesus, kā arī neskaitāmi sabiedrības atbalsta projekti. Latvija ir „zaļa” valsts, un arī „Grindeks” „zaļā” domāšana un lietu izpratne izpaužas saudzīgā attieksmē pret dabu. Mēs esam gandarīti par sasniegumiem vides aizsardzības jomā, tā piemēram, ar katru gadu uzlabojas rūpniecības notekūdeņu attīrīšanas efektivitāte, un sasniegtie rezultāti jau tuvojas pasaulē labāko pieejamo tehnoloģiju rādītājiem.”

Farmācijas biznesa priekšplānā ir cilvēks un viņa veselība, tāpēc 2012. gadā prioritāte korporatīvās sociālās atbildības jomā ir PACIENTS. „Grindeks” iesaistās pacientu izglītošanā par veselības aprūpes jautājumiem un atbalsta sabiedrības veselības veicināšanu.

„Grindeks” Korporatīvās sociālās atbildības pārskats par 2011. gadu pievienots pielikumā.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%,Skandinaviska Enskilda Banken” – 10,94%,Swedbank” AB Clients Account – 8,28%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts:
laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi
Korporativas_socialas_atbildibas_parskats_2011.pdf (3679.31 kB)