Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT 2012.gadā piecos mēnešos pārkrāvis par 21% vairāk nekā pirms gada
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-06-14 09:44:22
Versijas komentārs
Teksts

Šī gada pirmajos piecos mēnešos "Ventspils nafta termināls" (VNT) ievērojami palielinājis pārkrauto naftas produktu apjomu. Pārkrauti 6,24 miljoni tonnu, kas ir par 21,5% vairāk nekā tādā pašā periodā pirms gada (5,13 miljoni tonnu).

VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff) uzsver, ka termināla pozitīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku nevar mērīt tikai pārkrauto naftas produktu apjoma pieaugumā: „VNT nodrošina 310 darbavietas. Mēs kā infrastruktūras uzņēmums pēc būtības veicinām arī citu uzņēmumu biznesu, tai skaitā dzelzceļa kravu pārvadājumus. Šobrīd VNT ir lielākais nodokļu maksātājs Ventspilī – 2011.gadā mēs esam samaksājuši budžetā 3,6 miljonus latu, bet pēdējos piecos gados kopā - 13,5 miljonus latus”.
Pēdējos piecos gados uzņēmuma attīstībā ieguldīti 16 miljoni latu, šogad tiek plānots ieguldīt vēl 6 miljonus latu, lai nodrošinātu uzņēmuma modernizāciju.
 
Par „Ventspils nafta termināls”
VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.
51% VNT pieder AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas tranzītbiznesa jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu. 

Papildu informācija:
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS “Ventspils nafta”
Tel.: 29267454, 67715914
E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv
www.vnafta.lv, www.vnt.lv

Pielikumi