Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Reverta 2012. gada 1. ceturkšņa rezultāti
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-05-31 17:19:51
Versijas komentārs
Teksts

 Akciju sabiedrība Reverta (līdz 2012. gada  10. maijam - Parex banka) šā gada pirmajā ceturksnī turpināja veiksmīgi realizēt tai izvirzītos mērķus un uzdevumus, vienlaikus ieviešot jaunus  biznesa risinājumus kredītu restrukturizācijas jomā.

Tieši pateicoties veiksmīgajam darbam kredītu restrukturizācijas jomā, Reverta spēja atmaksāt Finanšu ministrijai  8 miljonus latu ātrāk, nekā paredzēts restrukturizācijas plānā.

 Kopumā Reverta saimnieciskā darbība ir noritējusi saskaņā ar  restrukturizācijas plānu un pārskata periodu uzņēmums ir noslēdzis ar plānotajiem 7,6 miljonu latu zaudējumiem. Līdzīgi kā iepriekš, tos  pamatā veido divas pozīcijas: uzkrājumi nedrošajiem parādiem un  procentu izdevumu pārsniegums pār procentu ieņēmumiem. Atšķirībā no 2011. gada 1. ceturkšņa, kad tika veikts uzkrājumu samazinājums 6  miljonu latu apmērā, šā gada attiecīgajā pārskata periodā tika  izveidoti papildus uzkrājumi  700 tūkstošu latu apmērā. Savukārt  neto procentu izdevumi pārskata periodā,  salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo periodu, ir samazinājušies par 1,2 miljoniem latu. Pamatā pozitīvā starpība ir veidojusies pērn veiktā 164 miljonu latu lielā sindicētā kredīta atmaksas ietekmē. 

Ņemot vērā, ka Revertas kredītportfelī atrodas  problemātiski aizdevumi ar  ilgstošām atmaksas problēmām, turpinās intensīvs darbs parādu piedziņas jomā. Pārskata perioda beigās Reverta Tiesvedības daļas speciālistu pastiprinātas uzmanības un darbības lokā atradās vairāk nekā 2500 kredītlietu dažādās izpildes stadijās.

Ņemot vērā pašreizējos ekonomiskos apstākļus un Revertas intensīvo darbu parādu atgūšanas jomā vairāku gadu garumā, uzņēmuma vadība uzskata, ka ir pienācis laiks jauniem izaicinājumiem parādu piedziņā no juridiskām personām. Reverta izmanto stratēģiju, kas ir veidota, lai mazinātu atkarību no valsts atbalsta, bet ir skaidrs, ka noslēdzoties vairākiem uzsāktiem parādu piedziņas tiesvedības procesiem, uzņēmumam būs jāatzīst nozīmīgi zaudējumi.

 

Problemātiskajiem aktīviem pakāpeniski kļūstot par pārņemtajiem aktīviem, pārsvarā - nekustamajiem īpašumiem, aizvien lielāka uzmanība tiek  pievērsta to ekonomiski izdevīgai realizācijai. Ir aktivizēta nekustamo īpašumu pārdošana dažādos tirgus segmentos – gan dzīvokļu ekonomiskajā un premium klasē,  gan savrupmāju ciematos un attīstības projektos. Pārskata periodā ir izveidota arī progresīva pārdošanas platforma interneta vietnē www.reverta.lv un uzsākta profesionāla Reverta nekustamo īpašumu pārdošanas speciālistu komandas veidošana. Pozitīvā pārdošanas tempu dinamika apliecina šo  lēmumu pareizību.

Pārskata periodā tika pieņemti vairāki uzņēmumam nozīmīgi un gaidīti lēmumi, tā sekmīgi noslēdzot  galvenos darbības posmus Reverta pārveidē par profesionālu problemātisko aktīvu pārvaldītāju:

-  2012. gada 15. martā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atbalstīja Revertas,   toreiz - Parex bankas -  lūgumu un anulēja tās licenci  kredītiestādes darbības veikšanai;

-   2012. gada 27. aprīlī  bijušās Parex bankas akcionāru sapulce apstiprināja sabiedrības jauno nosaukumu  Reverta,  nolemjot veikt attiecīgus grozījumus  uzņēmuma statūtos.

Jāuzsver, ka uzņēmuma statusa maiņa nav radījusi nekādas izmaiņas esošajās klientu saistībās un to struktūrā, un arī turpmāk Reverta izmantos visas iespējas un leģitīmos līdzekļus valsts ieguldījumu atgūšanai.

Būtiskākie notikumi pēc perioda beigām

2012. gada 10. maijā Reverta  uzsāka strādāt ar jaunu zīmolu. Specializētais roblemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums ar aktīvu portfeļa vērtību teju miljarda eiro apmērā no šā brīža kļuvis atpazīstams ar nosaukumu - Reverta.  Jaunais zīmols, tostarp izveidotā progresīvā mājas lapa  iezīmē izmaiņas ne vien uzņēmuma vizuālajā identitātē, bet arī atspoguļo tā statusa maiņu.

2012. gada 14. maijā Reverta pirms restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa veica  kārtējo maksājumu Finanšu Ministrijai. Maksājums veikts divās daļās un kopsummā veido 25,2 miljonus eiro. No tā 8,4 miljoni eiro ir samaksāti procentos par valsts obligācijām, savukārt 16,8 miljoni eiro novirzīti obligāciju dzēšanai. Tādējādi 2012. gada pirmajos piecos mēnešos Finanšu ministrijai ir atmaksāti 36,6 miljoni eiro, bet kopš 2010. gada 1. augusta pirms termiņa ir atmaksāti 47,4 miljoni eiro, kā arī veikta sindicētā kredīta atmaksa 233,4  miljonu eiro apmērā.

Lai uzzinātu par Reverta vairāk, apmeklējiet uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.

 

Marita Ozoliņa-Tumanovska

 

Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja

Tālr. 67779142 vai 29287169

E-pasts: Marita.Ozolina@reverta.lv

 

 

Pielikumi
LAT_LVL.pdf (782.75 kB)
LAT_EUR.pdf (786.79 kB)