Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” antidepresants saņem prestižu ārstu balvu Krievijā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-05-31 09:03:45
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka uzņēmuma ražotais medikaments Amitriptyline-Grindeks  Krievijā starptautiskā balvu pasniegšanas ceremonijā „Medicus Pharmaque 2012” saņēmis balvu kā „Labākais antidepresants somatiskā praksē”. Prestižā balvu pasniegšana notika starptautiskās veselības aprūpes konferences „Medicīna 2012” ietvaros.

Lai noteiktu labākos medikamentus, tika organizēta balsošana, kurā savu viedokli varēja paust ikviens Krievijas ārsts. Balsošanā tika iekļauti Krievijā vispopulārākie ārstniecības preparāti, kuriem ir arī nozīmīgi pārdošanas apjomi. Līdz ar to balsošanas rezultāti atspoguļo praktizējošu ārstu viedokli un viņu ikdienas pieredzi, ārstniecībā izmantojot dažādus medikamentus dažādu slimību ārstēšanā.

Balvu pasniegšanas ceremonijā tika uzsvērta Amitriptyline-Grindeks nozīmīgā loma depresijas ārstēšanā, ar kuru pēc speciālistu domām, vārds „antidepresants” asociējas vistiešākā veidā. Tāpat tika novērtēta pacientiem pieejamā medikamenta cenu kategorija. Amitriptyline-Grindeks ir klasisks antidepresants ar plašu iedarbības spektru, ar kura efektivitāti tiek salīdzināti jaunākie depresijas ārstēšanas medikamenti.

Depresija ir viena no visbiežāk sastopamajām psihiskajām saslimšanām. Eiropas statistikas dati parāda, ka ar depresiju dzīves laikā sastopas 13,4%, bet 12 mēnešu periodā 4,1% iedzīvotāju. Pieņemts uzskatīt, ka ar depresijas kritērijiem atbilstošu stāvokli dzīves laikā sastopas līdz 10% vīriešu un 20% sieviešu.*

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Centrālo nervu sistēmu ietekmējoši medikamenti ir viena no „Grindeks” galvenajām terapeitiskajām grupām. Vairāki no šīs grupas medikamentiem ir uzņēmuma veiksmes stāsti, un arī atzinība, ko saņēma ārstu vidū iecienītais preparāts Amitriptyline-Grindeks, ir ievērības cienīgs novērtējums ne tikai šim medikamentam, bet arī uzņēmumam kopumā. Tā ir liecība, ka uzņēmums tiek novērtēts un speciālisti uzticas „Grindeks” medikamentiem. Sabiedrībā valda uzskats, ka depresija ir viena no izplatītākajām slimībām, un arī statistikas dati to apstiprina. Tāpēc „Grindeks” priecājas, ka, pateicoties mūsu zālēm, ārsti var palīdzēt pacientiem novērst veselības traucējumus un uzlabot dzīves kvalitāti.”

Amitriptyline-Grindeks ir viens no atpazīstamākajiem „Grindeks” centrālo nervu sistēmu ietekmējošiem recepšu medikamentiem, ko lieto depresiju terapijā. CNS grupas medikamentu proporcija kopējā apgrozījumā 2011. gadā bija 10,3%.

*Informācija no Latvijas Psihiatru asociācijas sagatavotajām vadlīnijām „Depresijas norise un ārstēšanas iespējas”.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 10,94%, „Swedbank” AB Clients Account – 8,28%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindekshttp://Draugiem.lv/grindeks

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi