Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” piedalās „CEO Meets Investor” konferencē Viļņā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-05-29 15:36:49
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 29. maijā „Grindeks” piedalās „NASDAQ OMX Baltija” rīkotajā konferencē „CEO Meets Investor”, kas norisinās Viļņā, Lietuvā. Konferences laikā AS „Grindeks” Finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša tiksies ar investoriem un mediju pārstāvjiem, informējot par uzņēmuma biznesa modeli, darbības rezultātiem un nākotnes stratēģiju.

Pēdējos piecos gados „Grindeks”, ieguldot vairāk kā 32 milj. latu, ir veicis stratēģiskas investīcijas uzņēmuma infrastruktūras pilnveidošanā, jaunu aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu ražotņu izveidē un citos nozīmīgos projektos. Tādējādi ir izveidota pasaules klases farmācijas ražošanas infrastruktūra, kas sīvajā konkurencē ir nozīmīga priekšrocība.
Savā prezentācijā AS „Grindeks” Finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša informēs par gatavo zāļu un aktīvo farmaceitisko vielu tirgus situāciju, kā arī stāstīs par „Grindeks” oriģinālo produktu un patentbrīvo medikamentu stratēģiju un uzņēmuma attīstības perspektīvām esošajos un jaunos tirgos. (Skatīt pievienoto prezentāciju).
AS „Grindeks” Finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša: „Mums ir visi priekšnosacījumi – moderna infrastruktūra, bagātīgas zināšanas un pieredze farmācijas biznesā. Tieši šobrīd, kad farmācijas nozarē konkurence kļūst aizvien sīvāka, „Grindeks” aizvien mērķtiecīgāk izmantos savu potenciālu. Mūsu galvenais uzdevums ir pacientu un klientu vēlmju izzināšana un piedāvājuma radīšana, paplašinot produktu klāstu.”
 
 
 
„NASDAQ OMX Vilnius” ik gadus organizē konferenci investoriem, kas pulcē uzņēmumu pārstāvjus no visas Baltijas, kā arī plašu investoru loku.
  
Par „Grindeks”
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.
 
„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmumaproduktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvozāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.
 
Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, Japāna un ASV. 2010. gadā „Grindeks”,saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.
 
Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.
 
AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, Skandinaviska Enskilda Banken” – 10,94%, Swedbank” AB Clients Account – 8,28%.
 
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks
 
 
Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts:
laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
Grindeks_Investors_2012.ppt (1447.50 kB)