Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta pirms termiņa atmaksā Valsts kasei 25,2 miljonus eiro
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-05-14 15:26:18
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība Reverta (līdz 2012. gada  10. maijam - Parex banka) šodien, 14. maijā, pirms restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa ir veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasē. Maksājums veikts divās daļās un kopsummā veido 25,2 miljonus eiro. No tā 8,4 miljoni eiro ir samaksāti par valsts obligācijām, savukārt 16,8 miljoni eiro novirzīti valsts obligāciju dzēšanai.   
Kā jau iepriekš ziņots, pēc labprātīgas atteikšanās no kredītiestādes licences, 2012. gada 15. martā Reverta kļuva par Baltijas valstīs vienīgo profesionālo problemātisko aktīvu pārvaldītāju ar aktīvu portfeļa vērtību gandrīz miljarda eiro apmērā. Statusa maiņas rezultātā ar kredītiestādes licences uzturēšanu saistīto izmaksu ietaupījums ir ļāvis Revertai uzsākt  valsts atbalsta atmaksu būtiski agrāk, nekā plānots. Tādējādi šā gada pirmajos piecos mēnešos valsts kasei ir atmaksāti 36,6 miljoni eiro, bet kopš 2010. gada 1. augusta pirms termiņa ir atmaksāti 47,4 miljoni eiro, kā arī veikta sindicētā kredīta atmaksa 233,4  miljonu eiro apmērā.
Pamatā valsts atbalsta atmaksai nepieciešamie līdzekļi ir atgūti no veiksmīgas kredītu restrukturizācijas un atsevišķu prasījuma tiesību pārdošanas. Kā nozīmīgākais jāmin realizētais darījums ar universālveikalu «Универмаг Москва» un saistītajiem uzņēmumiem. Ļoti komplicētais projekts, kura īstenošana prasīja vairāk nekā 17 mēnešu sarežģīta un smaga darba, ļāva Revertai atgūt 28 miljonus eiro jeb kredīta pamatsummu pilnā apmērā.

Papildus uzziņai: 
2012. gada 10. maijā akciju sabiedrība Parex banka sāka strādāt ar jaunu zīmolu.  Vienīgais Baltijas reģionā un viens no Austrumeiropas un Centrāleiropas vadošajiem problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumiem turpmāk būs atpazīstams ar nosaukumu – Reverta.  Jāuzsver, ka jaunais zīmols iezīmē ne vien izmaiņas uzņēmuma vizuālajā identitātē, bet arī atspoguļo tā statusa maiņu, no kredītiestādes kļūstot par profesionālu problemātisko aktīvu pārvaldītāju. 

Lai uzzinātu par Reverta vairāk, apmeklējiet uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.

Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@reverta.lv

Pielikumi