Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Sekmīgi noslēdzies projekts „Grindeks” „Profesiju dienas skolēniem”
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-05-11 12:00:42
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 11. maijā, svinīgā pasākumā noslēdzās akciju sabiedrības „Grindeks” „Profesiju dienas skolēniem”. Projekta ietvaros skolēni pavadīja vienu dienu kopā ar uzņēmuma speciālistiem un tuvāk iepazinās ar ķīmiju un farmāciju saistītām profesijām. Projekts ilga no šī gada 1. februāra līdz 11. maijam, un tajā piedalījās 40 skolēni no 22 Latvijas pilsētām un novadu centriem.

„Profesiju dienu” mērķis ir veicināt jauniešos interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē. Lai atvieglotu studiju virziena izvēli pēc vidusskolas beigšanas, uzņēmums projekta ietvaros piedāvāja realitātē iepazīties ar šādām profesijām – ķīmiķis, ķīmiķis-tehniķis, ķīmiķis-analītiķis, ķīmisko procesu tehniķis, tehniķis-analītiķis, biotehnologs, vides speciālists un farmācijas iekārtu operators.

„Grindeks” Personāla departamenta vadītāja Dace Šaitere: „No skolēniem saņemtās atsauksmes par viesošanos „Grindeks” ļauj cerēt, ka daļa no „Profesiju dienu” dalībniekiem atgriezīsies, kļūstot par mūsu kolēģiem. Par to liecina arī līdzšinējā pieredze – diezgan daudz darbinieku, kas savulaik atnākuši uz uzņēmumu kā praktikanti vai bijuši „Grindeks” fonda „Zinātnes un izglītības atbalstam” stipendiāti, uzsākuši veiksmīgu karjeru līdz pat direktora amatam. Mums ir daudz šādu veiksmes stāstu!”

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Tiekoties ar „Profesiju dienu” dalībniekiem, biju patīkami pārsteigts par to, cik zinoši un motivēti ir jaunieši! Ķīmija un farmācija ir sarežģītas jomas, tāpēc apsveicami, ka interese par tām jaunās paaudzes vidū nemazinās. Mūsu organizētā projekta norise vieš pārliecību, ka ķīmijas un farmācijas nozarē arī nākotnē būs speciālisti, kuri ar savu darbu un zināšanām varēs konkurēt Latvijas un globālā līmenī.”

„Grindeks” jau trešo gadu organizē „Profesiju dienas skolēniem”, un šogad uz tām kopumā bija pietiekušies 82 skolēni. Ņemot vērā jauniešu lielo interesi un izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums palielināja projekta dalībnieku skaitu – plānoto 30 jauniešu vietā trīs mēnešu laikā tika uzņemti 40 skolēni. Iecerēts, ka arī 2013. gadā tiks organizētas „Grindeks” „Profesiju dienas skolēniem”, palielinot kopējo dalībnieku skaitu.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Uzņēmumā strādā 969 darbinieki; 71% darbinieku ir augstākā izglītība.

„Grindeks” sadarbība ar Latvijas mācību iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2011. gadā vien uzņēmumu ekskursijās ir apmeklēja 806 skolēni, savukārt 140 studenti uzņēmumā bijuši praksē.

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi