Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Parex banka” akcionāru kārtējās sapulces lēmumi
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-04-27 16:54:07
Versijas komentārs
Teksts


Šodien, 2012. gada 27. aprīlī, akciju sabiedrības Parex banka  akcionāru kārtējā sapulce ir izskatījusi un pieņēmusi lēmumus visos iepriekš izsludinātās akcionāru sapulces darba kārtības jautājumos:

  •   Parex bankas  akcionāri  apstiprināja uzņēmuma 2011. gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautisko finanšu pārskatu standartu prasībām (pārskats pieejams: http://www.parex.lv/lv/investoriem/finansu-informacija). Parex banka jau informēja iepriekš, ka 2011. gadā uzņēmums turpināja sekmīgi atgūt savulaik bankas glābšanā ieguldītos valsts  līdzekļus un pārdomātas operatīvās un finanšu darbības rezultātā ievērojami samazināja zaudējumus.  Kopš 2010. gada 1. augusta  Parex banka ir atguvusi vairāk nekā 220 miljonus latu, no tiem  158 miljoni latu ir atgūti pārskata periodā. Lielākā daļa līdzekļu tika novirzīti 164 miljonu latu  sindicētā kredīta atmaksai, savukārt Finanšu ministrijai Parex banka pirms termiņa atmaksāja 7 miljonus latu. Kaut gan Parex bankas portfelī ir vienīgi aktīvi ar ieilgušām atmaksas problēmām, tomēr 2011. gadā uzņēmums  spēja  samazināt zaudējumus par 93,6 miljoniem latu, salīdzinot ar 2010. gadu.
  •     Parex bankas akcionāru sapulce apstiprināja  Parex bankas Revīzijas komitejas atskaiti par 2011. gadu, kā arī pieņēma lēmumu par Parex bankas 2012. gada pārskata revidentu ievēlēt SIA PricewaterhouseCoopers.

 

  •    Akciju sabiedrības Parex banka akcionāru sapulce apstiprināja sabiedrības jauno nosaukumu – akciju sabiedrība Reverta, nolemjot veikt attiecīgus grozījumus Parex bankas statūtos. Vienlaicīgi akcionāru sapulce noteica, ka pieņemtais lēmums stājas spēkā pēc grozījumu Parex bankas statūtos reģistrācijas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā. Plānots, ka statūtu grozījumu reģistrācijas veikšanai nepieciešamie dokumenti Uzņēmuma reģistrā tiks iesniegti šā gada maija sākumā.


Papildu uzziņai: 
2011. gada 28. decembrī Parex banka akcionāru sapulce pieņēma lēmumu par labprātīgu atteikšanos no kredītiestādes darbības veikšanai nepieciešamās licences. 2012. gada 15. martā  Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēma Parex bankai labvēlīgu lēmumu un licenci anulēja. Šis bija gaidīts un nozīmīgs lēmums - statusa un zīmola maiņa līdz ar uzkrāto pieredzi un unikālajām zināšanām ļaus uzņēmumam saglabāt efektīvu un profesionālu fokusu galvenajiem tā darbības virzieniem: kredītu restrukturizācijai, parādu piedziņai un pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanai un realizācijai.

 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv

Pielikumi
Lemumi_LV.doc (40.00 kB)