Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT peļņa 2011.gadā 8,5 miljoni latu. Pirmajā ceturksnī pārkrauts par 24% vairāk
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-04-26 17:03:07
Versijas komentārs
Teksts

Pagājušajā gadā koncerna "Ventspils nafta" (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) meitasuzņēmuma "Ventspils nafta termināls" (VNT) peļņa bija 8,5 miljoni latu, ko nolemts ieguldīt uzņēmuma attīstībā. Plānots, ka 2012.gadā uzņēmums ieguldīs 6 miljonus uzņēmuma pamatlīdzekļos, bet pusmiljons tiks novirzīts vides sanācijas darbiem – lai uzlabotu ekoloģisko situāciju, ko ietekmējis vēsturiskais piesārņojums (attīrītu zemi un gruntsūdeņus no naftas produktu piesārņojuma, kas radīts vēl padomju gados).

VNT ieņēmumi 2011.gadā bija 58,8 miljoni latu, kas ir ievērojami vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmuma ieņēmumi bija 43,4 miljoni latu. Pieaugums saistīts ar pieaugošu dzelzceļa pārvadājumu īpatsvaru – VNT sedz dzelzceļa pārvadājumu izmaksas saviem klientiem, kuri pēc tam šo summu pilnībā atmaksā uzņēmumam.
 
"Aizvadītais gads Ventspils naftas terminālim ir bijis veiksmīgs. Neraugoties uz to, ka pasaules ekonomika vēl īsti nav atguvusies no krīzes, tas nav ietekmējis mūsu pārkraušanas apjomus, kas ir pat pieauguši par 26%. Šogad mēs plānojam veikt vairākus investīciju projektus. Plānots, ka šogad nodosim ekspluatācijā pilnīgi jaunu un ļoti modernu sūkņu staciju, kas nodrošinās labāku produktu plūsmas organizāciju.  Šīs investīcijas ir saskaņā ar jaunākajām tendencēm drošības, tehnoloģiju un energoefektivitātes jautājumos”, skaidro VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff). 
 
2011. gadā par 26% pieaudzis arī pakrauto naftas produktu apjoms, sasniedzot 11,37 miljonus tonnu. No uzņēmuma pārkrautā apjoma 5,7 miljoni tonnu piegādāts pa dzelzceļu un ar kuģiem, bet 5,6 miljoni tonnu – pa LatRosTrans piederošo naftas produktu cauruļvadu. Lielāko pārkraušanas apjomu – apmēram 85% - veido dīzeļdegviela.
 
2012.gada pirmajā ceturksnī termināls pārkrāvis 2,96 miljonus tonnu naftas produktu – tas ir par pusmiljonu tonnu jeb 24% vairāk nekā tādā pašā periodā iepriekšējā gadā. Uzņēmumam veiksmīgs bijis arī marts – pārkrauti gandrīz 1,4 miljoni tonnu naftas produktu, kas ir par 16% vairāk nekā iepriekšējā gada martā un ir mēneša rekords pēdējo 10 gadu laikā.
 
„Šajā ziemā darba apjoms terminālī bija ļoti intensīvs, nemaz neskaitot nepārtraukto darba laiku 24 stundas 7 dienas nedēļā, lai tiktu galā ar lielajiem pārkraušanas apjomiem. VNT darbinieku sniegums tiešām bijis izcils”, uzsver VNT vadītājs.
 
Par „Ventspils nafta termināls”
VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.
VNT ir divi akcionāri - 49% uzņēmuma akciju pieder starptautiskajai terminālu kompānijai VTTI un 51% pieder AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. Ventspils nafta grupas uzņēmumi veic naftas produktu uzglabāšanu un transportēšanu gan pa cauruļvadiem, gan ar kuģiem klientiem dažādās pasaules valstīs. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu. 
 
Papildu informācija:

Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS “Ventspils nafta”
Tel.: 29267454, 67715914
E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv
www.vnafta.lv, www.vnt.lv
Pielikumi