Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par kuģa nodošanu.
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-04-02 12:08:48
Versijas komentārs
Teksts



2012. gada 2.aprīlī plkst. 12:00, Liepājā notika svinīga ceremonija par godu otrā Jūras spēku flotiles krasta apsardzes patruļkuģa "Cēsis" saņemšanai no akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" (RKB).
“Cēsis” - otrais SWATH (Small Water Area Twin Hull) tipa militārais kuģis no pieciem, kuri tiek būvēti bruņoto spēku vajadzībām. Kuģis tiks izmantots ne tikai militārām vajadzībām, bet arī civiliem mērķiem – cilvēku meklēšanai un glābšanai jūrā.
Patruļkuģu būve norisinās saskaņā ar Aizsardzības ministrijas (AM) un RKB krasta apsardzes patruļkuģu būves un piegādes līgumu, kas tika noslēgts 2007.gada 21.decembrī. Līgums paredz, ka visus piecus kuģus AM plānots saņemt līdz 2014. gadam.
Patruļkuģiem doti nosaukumi – Skrunda, Cēsis, Viesīte, Jelgava un Rēzekne, kas ir nozīmīgākās Brīvības cīņu norises vietas Latvijas vēsturiskajos reģionos.
Svinīga ceremonija piedalīsies LR Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts, Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, RKB valdes priekšsēdētājs Vasīlijs Meļņiks un citas amatpersonas.
 

Pielikumi