Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” apmeklē LR Veselības ministre Ingrīda Circene
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-03-01 16:56:00
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka šodien, 1. martā „Grindeks” apmeklēja Latvijas Republikas Veselības ministre Ingrīda Circene, kura tikās ar uzņēmuma vadības pārstāvjiem – valdes priekšsēdētāju Juri Bunduli, valdes locekli un Gatavo zāļu ražošanas direktoru Lipmanu Zeligmanu, valdes locekli un Finanšu un administratīvo direktoru Vadimu Rabšu, Aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas direktoru Andri Jegorovu.

Veselības ministre Ingrīda Circene apmeklēja „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu ražotnes, kā arī Rūpniecisko notekūdeņu attīstīšanas iekārtas. Tikšanās laikā norisinājās arī diskusija par veselības un farmācijas nozarē aktuālām tēmām, īpašu uzmanību veltot nacionālās farmācijas nozares attīstības veicināšanai, farmācijas biznesa vides sakārtošanai un kompetenču centru darbībai, kurā aktīvi iesaistījies arī „Grindeks”.

LR Veselības ministre Ingrīda Circene: „Šodien vēlreiz pārliecinājos, ka konkurētspējas pamatu pamats ir efektivitāte un kvalitāte. Baltijas valstu vadošais farmācijas uzņēmums „Grindeks” ir ne tikai lepnums Latvijas mērogā, bet lielisks piemērs daudziem Eiropas uzņēmumiem. Tas ar savu darbību apliecina, ka farmācija Latvijā ir viena no eksportspējīgākajām nozarēm.”

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „No „Grindeks” saražotajām zālēm un aktīvajām farmaceitiskajām vielām eksportējam 95%, taču mums ir ļoti svarīgi ar efektīvām un kvalitatīvām zālēm nodrošināt pašmāju pacientus. Neskatoties uz to, ka vietējo farmācijas ražošanas uzņēmumu kopējā tirgus daļa Latvijā ir mazāka par 5%, „Grindeks” uz attīstības iespējām raugās optimistiski. Mums ir kur augt gan Latvijā, gan Baltijas valstīs kopumā. Tāpēc viennozīmīgi atbalstām Veselības ministrijas iniciatīvas, kas veicina biznesa vides sakārtošanu farmācijas nozarē, ievērojot augstus ētikas un godīgas konkurences principus.”

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, Japāna un ASV. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 11,01%, , „Swedbank” AB Clients Account – 9%. 

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi