Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka atgūst 27,8 miljonus eiro no „Универмаг Москва» darījuma
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-02-14 10:42:56
Versijas komentārs
Teksts

 

Parex banka atgūst 27,8 miljonus eiro no  Универмаг Москва» darījuma 

Akciju sabiedrība Parex banka ir atguvusi 27,8 miljonus eiro, pārdodot savas prasījuma tiesības pret universālveikalu «Универмаг Москва» un saistītajiem uzņēmumiem. Tādējādi veiksmīgi realizētais apjomīgais un ļoti komplicētais  darījums bankai ir ļāvis atgūst kredīta pamatsummas atlikumu pilnā apmērā.  Projekta īstenošana ir prasījusi vairāk nekā 17 mēnešu profesionāli sarežģīta un smaga darba. «Универмаг Москва» ir zīmīgs objekts Maskavas centrā ar lielu potenciālu, tomēr akcionāru ieilgušo domstarpību un konfliktu rezultātā šī potenciāla izmantošana faktiski nav bijusi iespējama. Akcionāru savstarpējo strīdu rezultātā vairākos sarežģītos tiesvedības procesos bijusi iesaistīta arī Parex banka.  

AS Parex bankas valdes loceklis Jurijs Adamovičs uzsver: „Mūsu pamatuzdevums ir kredītu restrukturizācija un parādu atgūšana, un savu mērķi šī projekta ietvaros esam pilnībā sasnieguši. Ir liels gandarījums par paveikto, jo «Универмаг Москва» ir bijis viens no mūsu sarežģītākajiem projektiem, kurā esam ieguldījuši milzīgu enerģiju un darbu. Arī metodes, kuras dažas iesaistītās puses izmantoja savu interešu aizstāvībai, bija visai neizvēlīgas. Šī darījuma noslēgšana uzskatāmi apliecina mūsu komandas spējas risināt specifiskas un neordināras situācijas.” 

Prasījuma tiesības uz universālveikalu «Универмаг Москва» un saistītajiem uzņēmumiem ir pārdotas NVS valstu investoram. Pircēja identitāti bankai liedz izpaust noslēgtā līguma nosacījumi.

 

Papildus uzziņai:

2011. gadā saistībā ar «Универмаг Москва» notikušajām tiesvedībām Parex banka vērsās ar lūgumu pēc atbalsta pie Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Krievijas Federācijā atbalstu, lai nepieļautu Parex bankas kā Latvijas Republikas rezidenta turpmāko tiesisko diskrimināciju no Krievijas tiesu instancēm. Cita starpā Parex banka arī norādīja, ka starptautiski atzīto principu neievērošana būtiski kaitē arī abu valstu savstarpējām attiecībām.

 

Marita Ozoliņa-Tumanovska

Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja

Tālr. 67779142 vai 29287169

E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv

Pielikumi