Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS " Parex banka'' ārkārtas akcionāru sapulces LĒMUMU PROJEKTI
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-12-14 11:30:19
Versijas komentārs
Teksts

 

Apstiprināti akciju sabiedrības “Parex banka” valdes sēdē
2011.gada 28.novembrī un 12.decembrī
un izskatīti akciju sabiedrības “Parex banka” padomes sēdē
2011.gada 28.novembrī un 14.decembrī

 

Akciju sabiedrības “Parex banka”

2011.gada 28.decembra ārkārtas akcionāru sapulces

LĒMUMU PROJEKTI

 

1.       Par atteikšanos no AS „Parex banka” izsniegtās licences kredītiestādes darbībai

1.         Atteikties no AS „Parex banka” izsniegtās licences kredītiestādes darbībai, ievērojot Kredītiestāžu likuma 126.panta 3.daļas noteikumus.

2.         Nolūkā ievērot Kredītiestāžu likuma 126.panta 3.daļas noteikumus un saglabāt AS „Parex banka” maksātspēju, atbilstoši attiecīgo līgumu par LR Finanšu ministrijas noguldījumu (kredītiestādei sniegtais valsts komercdarbības atbalsts) izvietošanu noteikumiem pēc LR Finanšu ministrijas pieprasījuma konvertēt LR Finanšu ministrijas izvietotos noguldījumus  dematerializētās slēgtās emisijas AS „Parex banka” obligācijās.

3.         Emitēt dematerializētas slēgtās emisijas AS „Parex banka” obligācijas LR Finanšu ministrijas veikto noguldījumu pamatsummu atlikumu apmērā, kas nepieciešamas LR Finanšu ministrijas veikto noguldījumu konvertēšanai un pilnvarot AS „Parex banka” padomi apstiprināt minēto dematerializēto slēgtās emisijas AS „Parex banka” obligāciju emisijas noteikumus, kā arī pēc nepieciešamības izdarīt turpmākus grozījumus minētajos emisijas noteikumos.

4.         Pilnvarot AS „Parex banka” valdi veikt nepieciešamās darbības, lai emitētu AS „Parex banka” obligācijas, konvertētu LR Finanšu ministrijas izvietotos noguldījumus  AS „Parex banka” obligācijās, kā arī saņemtu Kredītiestāžu likuma 126.panta 3.daļā minēto Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju saistībā ar atteikšanos no AS „Parex banka” izsniegtās licences kredītiestādes darbībai.

 

2.       Par grozījumiem AS „Parex banka” statūtos

1.       Aizstāt visā AS “Parex banka” statūtu tekstā (izņemot vārdu savienojumā „Parex banka”) vārdu “Banka” ar vārdu “Sabiedrība”.

2.       Izdarīt grozījumus AS “Parex banka” statūtu 2.1. punktā, izsakot to šādā redakcijā:

„2.1. Sabiedrības galvenie komercdarbības veidi saskaņā ar NACE klasifikāciju (Saimniecisko darbību statistiskā klasifikācija) 2.redakciju ir šādi:

2.1.1. Sabiedrības izsniegto kredītu restrukturizācija (00.00);

2.1.2. Sabiedrības izsniegto kredītu piedziņa (00.00);

2.1.3. Sava nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana (68.10);

2.1.4. Sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana (68.20);

2.1.5. Nekustamā īpašuma pārvaldīšana par atlīdzību vai uz līguma pamata (68.32).”

3.       Izslēgt AS „Parex banka” Statūtu 6.3.10.-6.3.12.punktu.

4.       Izteikt AS „Parex banka” Statūtu 6.3.13.punktu šādā redakcijā:

„6.3.13. jebkāda aizdevuma vai galvojuma piešķiršana vai jebkāda lēmuma pieņemšana, ar kuru Sabiedrība uzņemas saistības apmērā, kas pārsniedz Padomes apstiprinātās summas, izņemot aizdevuma piešķiršanu jebkurai Sabiedrības meitas sabiedrībai;”

5.       Noteikt, ka visi augstāk minētie grozījumi AS „Parex banka” statūtos stājas spēkā ar brīdi, ka AS „Parex banka” ir saņēmusi Kredītiestāžu likuma 126.panta 3.daļā minēto Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju saistībā ar atteikšanos no AS „Parex banka” izsniegtās licences kredītiestādes darbībai.

Pielikumi