Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
O.Pētersone beidzot atstāj LK padomes locekles amatu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-12-06 19:41:02
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība” (NASDAQ OMX RIGA: LSC1R)  informē, ka šodien ir saņēmusi oficiālu paziņojumu no uzņēmuma padomes locekles Olgas Pētersones par amata atstāšanu.

Pētersones atlūgums saņemts tieši pirms rīt, 7.decembrī gaidāmās AS „Latvijas kuģniecība” akcionāru sapulces, kuras darba kārtībā ir padomes pārvēlēšana. O.Pētersoni amatam padomē savulaik bija izvirzījusi Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūra, kuras turējumā atrodas 10% valstij piederošo uzņēmuma akciju.
Pret Olgu Pētersoni un citiem padomes locekļiem AS „Latvijas kuģniecība” (LK) cēlusi tiesā četras prasības. Viena no tām celta par bijušajiem padomes locekļiem nepamatoti izmaksāto ievērojamo atlīdzību laika posmā no 2008.gada februāra līdz 2010.gada beigām. Šīs prasības ietvaros, cita starpā, LK no Pētersones kā bijušās LK padomes locekles prasa piedzīt nepamatoti saņemto atlīdzību, kas ir vairāk nekā 180 tūkstoši latu.
 
Kā jau ziņots, šī gada 28.oktobrī Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģija pieņēmusi lēmumu par prasības nodrošināšanu, apķīlājot vairāku bijušo AS „Latvijas kuģniecība” (LK) padomes locekļu, tai skaitā arī Olgas Pētersones mantu – Pētersonei piederošo nekustamo īpašumu par prasības nodrošinājuma summu līdz Ls 187 161. Apgabaltiesas lēmums izpildāms nekavējoties un nav pārsūdzams.
 
AS „Latvijas kuģniecība”  cēlusi  arī vairākas citas prasības par zaudējumu nodarīšanu LK pret bijušajiem padomes locekļiem, t.sk. pret Olgu Pētersoni.  LK  celto prasību pret 12 bijušajiem uzņēmuma padomes locekļiem kopējā summa ir  12,84 miljoni latu.
 
Par AS „Latvijas kuģniecība”
AS „Latvijas kuģniecība” ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra jeb handy tankkuģu segmentā un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā.Uzņēmumam pieder 20 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 700 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas. LK flotes kopējā kravnesība ir gandrīz viens miljons DWT un flotes vidējais vecums nepārsniedz 4,5 gadus. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus
 
Ilze Nagla
Sabiedrisko attiecību vadītāja
AS „ Latvijas kuģniecība”
Tel 29267454, 67715914
Epasts ilze.nagla@vnafta.lv
 
Pielikumi